De voorraad die aangegeven staat is ook echt op voorraad
Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
4,5/5 tm-google
Boren in beton met klopboor

Boren in beton met klopboor

0 reactie minuten lezen

Regelmatig krijgen wij de vraag of het mogelijk is om te boren in beton met een klopboor. Het antwoord hierop is dat het mogelijk is. Toch zijn er een aantal elementen waar je op moet letten wanneer je wilt boren in beton met een klopboor. We helpen je hier graag bij. 

Kan ik met een klopboor boren in beton?

Je kunt met een klopboor boren in beton, maar je dient wel op een aantal zaken te letten. Beton is een zeer hard materiaal en de klopstand op de boormachine is een stuk minder krachtig dan bijvoorbeeld de boorhamer. Omdat niet iedereen beschikt over een boormachine met een boorhamerfunctie beschikt, wordt vaak de boormachine met klopfunctie gebruikt om te boren in beton. Je dient met deze functie dus zelf meer kracht te zetten, maar ook weer niet teveel omdat er anders een kans ontstaat dat de boor afbreekt. In dit soort boormachines is de 4-snijder betonboor de beste keuze. Bent je van plan om te boren in beton met een klopboor? Bij Boorkopen.nl ben je uiteraard aan het juiste adres!

klopboor voor beton

Welke boor is een beter alternatief? 

Zoals al eerder genoemd zou je een boormachine met een klopstand kunnen gebruiken om te boren in beton. Echter is deze functie een stuk minder krachtig, het is beter een boormachine met een boorhamerstand te gebruiken om te boren in beton. Waarom? Een boorhamer heeft een veel krachtigere slag en daarmee is deze eigenlijk de enige geschikte voor het gebruik van een hamerboor. Deze hamerboren zijn van de allerbeste kwaliteit, maar zijn alleen te gebruiken in een SDS-max aansluiting.

hamerboor

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0