Boren in hardhout

  • Geplaatst op
  • 0
Boren in hardhout

Boren in hardhout, hoe werkt dat?

Bij het boren in hardhout is het belangrijk dat de juiste boor gebruikt wordt. Daarnaast is het belangrijk dat er op de juiste manier geboord moet worden in hardhout. Zo krijg je het beste resultaat en gaan de boren langer mee. Gebruik altijd een veiligheidsbril bij het boren in hardhout, zodat er geen houtsplinters in de ogen kunnen komen. 

Welke boor voor hardhout?

Bij het boren in harthout heb je een krachtige boormachine nodig met een laag toerental. Daarnaast is voor elk soort materiaal is een andere boor geschikt. Wanneer er geboord wordt in hardhout is het belangrijk om met de juiste boor te boren. Wanneer een boor gebruikt wordt die niet geschikt is voor het boren in hardhout, zal deze niet lang meegaan of zelfs afbreken. 

Azobe slangenboor

De Azobe slangenboor is geschikt om grotere gaten te boren in harde houtsoorten. Door deze boor rustig op het hout te drukken en vervolgens langzaam en op een laag toerental te boren, zal er een mooi gat ontstaan in het hardhout. Ondanks dat een Azobe slangenboor tegen hitte kan, zal er op een laag toerental geboord moeten worden. Wanneer er op een hoog toerental geboord wordt ontstaat de kans dat de boor enorm warm wordt en toch verbrandt. Daarnaast doe je er ook goed aan om de hardhoutboor regelmatig terug te halen bij het boren van diepe gaten, zodat er geen wrijving kan ontstaan van het verspaande hout. 

De Azobe slangenboren zijn in verschillende lengtes en diameters beschikbaar in onze webshop. 

Machinale houtboor

Naast de Azobe slangenboor is ook de machinale houtboor geschikt voor het boren in harde houtsoorten. De machinale houtboor wordt vooral gebruikt om wat kleinere gaten te boren. Deze boor bevat net als de Azobe slangenboor een centreerpunt aan het uiteinde van de boor. Druk deze zacht in het hout en boor vervolgens op een iets hogere toerental, zonder teveel kracht te zetten. Op deze manier krijg je een mooi rond gat in het hardhout. Doordat de machinale houtboor is gemaakt van gewalst staal, maakt het de boor minder sterk dan de Azobe slangenboor. 

De machinale houtboren zijn in verschillende diameters beschikbaar in onze webshop.

Machinale houtboor met quicklock aansluiting

Een machinale houtboor met een quicklock aansluiting is vergeleken met de gewone machinale houtboor vervaardigd uit gehard staal, volledig geslepen en zorgt het quicklock systeem voor meer grip in de boormachine. De machinale houtboor wordt dan ook vaak gebruikt door professionals. 

De hardhout boren zijn online te bestellen of af te halen in ons magazijn in Roermond. Onze boren zijn uit voorraad leverbaar. Voor 16:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »