De voorraad die aangegeven staat is ook echt op voorraad
Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
4,4/5 tm-google
Houtboor grote diameter

Houtboor grote diameter

0 reactie minuten lezen

Er bestaan tal van verschillende houtboren maar niet met elke houtboor kun je een grote diameter boren. In ons assortiment bevinden zich een aantal houtboren waarmee er een grote diameter geboord kan worden in hout. Zo kun je bijvoorbeeld met slangenboren, hardhoutboren en speedboren met een grote diameter boren in hout. Met een gatenzaag kun je de grootste diameters boren in hout. Om die reden gaan we het in dit artikel hebben over gatenzagen. 

Wat is een gatenzaag?

Een gatenzaag kent verschillende benamingen. Zo wordt de gatenzaag ook gatzaag of gatenboor genoemd. Met een gatenzaag kun je makkelijk een gat boren met een grote diameter. Met een gatenzaag kun je namelijk gaten boren tot een diameter van 210 millimeter. Het voordeel van een gatenzaag tegenover andere houtboren is dat je met een gatenzaag niet alleen kunt boren in hout maar ook in kunststof, metaal en relatief zachte soorten steen en tegels. Hierdoor kun je de gatenzaag gebruiken voor meerdere klussen. 

Welke gatenzaag heb ik nodig?

Als eerste is het van belang dat je nagaat voor welk materiaal je de gatenzaag moet gebruiken. Dit is omdat er drie verschillende gatenzagen bestaan en deze alle drie bedoeld zijn voor verschillende materialen. Deze drie verschillende gatenzagen zijn de bi-metaal gatenzagen, de cobalt gelegeerde en de TCT gatenzaag. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat bij een gatenzaag altijd een houder gekocht moet worden om deze te bevestigen op de boormachine. Hieronder zullen de drie verschillende gatenzagen toegelicht worden.

Onder de bi-metaal gatenzagen vallen twee soorten. De normale bi-metaal gatenzaag heeft een variabele vertanding. Dit zorgt ervoor dat er een mooi gat met een grotere diameter geboord kan worden maar mechanisch zijn deze gatenzagen minder te belasten. Naast de normale bi-metaal gatenzaag bestaat er ook een bi-metaal gatenzaag die met cobalt gelegeerd is. Deze cobalt gelegeerde gatenzaag heeft een constante vertanding en is mechanisch zwaarder te belasten. Hierdoor kan deze gatenzaag gebruikt worden voor materialen die moeilijker te boren zijn zoals RVS.

De TCT gatenzaag heeft hardmetalen tanden. Deze tanden blijven hierdoor langer scherp dan de gewone vertanding van de bi-metaal gatenzagen. De TCT gatenzaag is te gebruiken voor hout, gips, gasbeton, zachte steensoorten en wandtegels. 

Ben je er nog niet over uit welke boor je het beste kan gebruiken voor jouw klus? Neem contact met ons op via [email protected], bel 0475 480727 of kom langs in ons magazijn in Roermond voor de beste klantenservice. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0