Metaalboor 13 mm

Filters
14 ProductenPagina 1 van 1
U wilt een 13 mm metaalboor kopen? Om het voor u gemakkelijk te maken treft u in dit overzicht alle boren aan waarmee u 13mm gaten in metaal kunt boren. Er komen meer boren in aanmerking om in metaal te boren afhankelijk van het soort metaal waarmee u werkt. Omdat u normaal gesproken in iedere categorie afzonderlijk moet zoeken naar de beste boor voor uw klus , staan ze in dit overzicht netjes gerangschikt. In dit geval dus de rolgewalste, de HSS geslepen, titanium gecoate, morseconus en de cobalt gelegeerde metaalboor 13 mm. De HSS geslepen metaalboren zijn er in verschillende lengtes. Ja, wij gaan heel ver in het verlenen van service, alle mogelijke boren voor het boren van 13mm gaten in metaal voor uw gemak bij elkaar gezet. In sommige diktematen is er weinig keus omdat fabrikanten deze niet maken, maar van de veel maten is er volop keuze in soort en lengte.

Rolgewalste metaalboor 13 mm

De rolgewalste metaalboor 13mm is de standaard kwaliteit metaalboor voor niet al te harde en dikke materialen.
 
Rolgewalste metaalboor 13 mm
 

HSS geslepen metaalboor 13mm

De HSS geslepen metaalboor 13mm is de goede boor voor metalen waarbij de wrijving niet al te veel warmte produceert. Deze is ook verkrijgbaar als lange en extra lange uitvoering.
 
HSS geslepen metaalboor 13 mm

Titanium gecoate metaalboor 13mm

De titanium gecoate metaalboor 13mm is de goede boor wanneer u wilt boren in metalen waarbij de wrijving dermate groot is dat een gewone metaalboor te warm wordt, de titanium coating zorgt ervoor dat de boor meer warmte aankan.
 
Titanium metaalboor 13 mm

5% cobalt gelegeerde metaalboor 13 mm

De cobalt gelegeerde metaalboor 13mm is de perfecte boor wanneer u gaat boren in zeer harde metaal soorten zoals RVS en inox. 
 
Cobalt metaalboor 13 mm
 

Morseconus metaalboor 13 mm

De morseconus metaalboor 13mm wordt gebruikt in daarvoor geschikte kolomboormachines.

Morsekonus metaalboor 13 mm

Veel van deze boren bieden wij per stuk aan, maar ook als grootverpakking waarbij de prijs per boor goedkoper is. Ook kunt u kijken in het overzicht met alle metaalboren waar u alle varianten kunt vinden. Zoals u ziet is er een ruime keuze wanneer u een metaalboortje 13 mm zoekt. Aan de hand van dit overzicht is de juiste 13 mm metaalboor uitzoeken een stuk eenvoudiger geworden. Kunt u desondanks toch het geschikte metaalboortje 13 mm niet vinden, neemt u dan contact met ons op, we kunnen dan samen de beste keuze maken voor uw klus.
 

Kwaliteitsverschil metaalboren

U kunt verschillende kwaliteiten metaalboren/ijzerboren kopen. Gaat u werken met zachte metalen zoals aluminium, lood of zink maar ook kunststof, dan kunt u vaak volstaan met standaard kwaliteit HSS rolgewalste metaalboren. Gaat u werken met hardere metaalsoorten zoals ijzer, staal, koper, RVS of inox dan zijn geslepen metaalboren een betere keus. Deze zijn duurder maar de levensduur bij boren in harde metalen is veel langer en dus zijn ze vaak goedkoper in gebruik. De levensduur van de metaalboor 13 mm hangt uiteraard ook af van hoe u er zelf mee omgaat. Laat iedere boor zijn werk doen, ga niet onnodig hard op een boor duwen. De boor kan nu snel breken, wordt onnodig warm en snel bot. Denk ook altijd aan de boorsnelheid, bij hard en dik materiaal dient het toerental van uw boormachine lager te worden ingesteld en er dient goed gekoeld te worden.
 

Uw metaalboor dient gekoeld te worden

Wanneer u een metaal boor wilt kopen voor zacht metaal, dan hoeft u de metaalboor niet te koelen. Als u echter een metaal boor wilt kopen voor dikke of harde materialen dan dient u iedere metaalboor te koelen met koelvloeistof zoals boorolie uit ons assortiment. Op deze manier beschermt u uw metaal boor en metaal tegen beschadiging door te hoge temperaturen en uw metaal boor zal veel langer meegaan dan wanneer u niet koelt. Denk ook altijd aan persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een geschikte veiligheidsbril i.v.m. metaalspaanders die vrijkomen.

Metaalboor 13 mm kopen? Boorkopen.nl. Bij ons kunt u ook terecht voor een goede houtboor en betonboor.