Metaalboor 15,5 mm

Filters
6 ProductenPagina 1 van 1
U wilt een 15,5 mm metaalboor kopen? Om het voor u gemakkelijk te maken treft u in dit overzicht alle boren aan waarmee u 15.5mm gaten in metaal kunt boren. Er komen meer boren in aanmerking om in metaal te boren afhankelijk van het soort metaal waarmee u werkt. Omdat u normaal gesproken in iedere categorie afzonderlijk moet zoeken naar de beste boor voor uw klus, staan ze in dit overzicht netjes gerangschikt. In dit geval dus de rolgewalste, de morseconus en de cobalt gelegeerde metaalboor 15,5 mm.

Rolgewalste metaalboor 15,5 mm

De rolgewalste metaalboor 15,5mm is de standaard kwaliteit metaalboor voor niet al te harde en dikke materialen.
 
Rolgewalste metaalboor 15,5 mm

5% cobalt gelegeerde metaalboor 15.5 mm

De cobalt gelegeerde metaalboor 15.5mm is de perfecte boor wanneer u gaat boren in zeer harde metaal soorten zoals RVS en inox.
 
Cobalt metaalboor 15,5 mm
 

Morseconus metaalboor 15,5 mm

De morseconus metaalboor 15,5mm wordt gebruikt in daarvoor geschikte kolomboormachines.

Morsekonus metaalboor 15,5 mm

Ook kunt u kijken in het overzicht met alle metaalboren waar u alle varianten kunt vinden. Zoals u ziet is er een ruime keuze wanneer u een metaalboortje 15,5 mm zoekt. Aan de hand van dit overzicht is de juiste 15,5 mm metaalboor uitzoeken een stuk eenvoudiger geworden. Kunt u desondanks toch het geschikte metaalboortje 15,5 mm niet vinden, neemt u dan contact met ons op, we kunnen dan samen de beste keuze maken voor uw klus.
 

Kwaliteitsverschil metaalboren

U kunt verschillende kwaliteiten metaalboren/ijzerboren kopen. Gaat u werken met zachte metalen zoals aluminium, lood of zink maar ook kunststof, dan kunt u vaak volstaan met standaard kwaliteit HSS rolgewalste metaalboren. Gaat u werken met hardere metaalsoorten zoals ijzer, staal, koper, RVS of inox dan zijn geslepen metaalboren een betere keus. Deze zijn duurder maar de levensduur bij boren in harde metalen is veel langer en dus zijn ze vaak goedkoper in gebruik. De levensduur van de metaalboor 15,5 mm hangt uiteraard ook af van hoe u er zelf mee omgaat. Laat iedere boor zijn werk doen, ga niet onnodig hard op een boor duwen. De boor kan nu snel breken, wordt onnodig warm en snel bot. Denk ook altijd aan de boorsnelheid, bij hard en dik materiaal dient het toerental van uw boormachine lager te worden ingesteld en er dient goed gekoeld te worden.
 

Uw metaalboor dient gekoeld te worden

Wanneer u een metaal boor wilt kopen voor zacht metaal, dan hoeft u de metaalboor niet te koelen. Als u echter een metaal boor wilt kopen voor dikke of harde materialen dan dient u iedere metaalboor te koelen met koelvloeistof zoals boorolie uit ons assortiment. Op deze manier beschermt u uw metaal boor en metaal tegen beschadiging door te hoge temperaturen en uw metaal boor zal veel langer meegaan dan wanneer u niet koelt. Denk ook altijd aan persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een geschikte veiligheidsbril i.v.m. metaalspaanders die vrijkomen.

Metaalboor 15,5 mm kopen? Boorkopen.nl. Bij ons kunt u ook terecht voor een goede houtboor en betonboor.