De voorraad die aangegeven staat is ook echt op voorraad
Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
4,4/5 tm-google
Hoe moet je in glas boren?

Hoe moet je in glas boren?

0 reactie minuten lezen

Het boren in glas kan een uitdagende klus zijn, omdat glas een zeer hard, bros en kwetsbaar materiaal is. Om succesvol te boren in glas, moet je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen en de juiste gereedschappen en technieken gebruiken. Bijna niemand boort dagelijks in glas, daarom kun je je afvragen welke gereedschappen hiervoor geschikt zijn. Lees snel verder om erachter te komen welk type boor geschikt is voor het boren in glas. 

Welke voor voor het boren in glas?

Ben je van plan om te boren in glas? Dan is het belangrijk dat je de juiste gereedschappen en technieken gebruikt. Ten eerste is het belangrijk om het juiste type boor te kiezen. Er bestaan speciale boren voor glas, ook wel glasboren genoemd. Dit type boor is verchroomd met een speciaal geslepen carbide kop, deze zorgt voor een optimale werking en minimale slijtage van de glasboor. Ten tweede is het belangrijk dat je op en laag toerental boort. Als je op een hoog toerental boort wordt er teveel druk uitgeoefend en zal het glas ongetwijfeld barsten of breken. Laat de boor voor glas het werk doen en oefen dus geen te hoge druk uit. Ten derde is het van cruciaal belang dat de boor voor glas gekoeld wordt tijdens het boren. Een goede manier van koelen is door bijvoorbeeld water te gebruiken. Op deze manier wordt het resultaat mooier en gaat de boor voor glas langer mee. Ten slotte is het belangrijk om tijdens het boren een veiligheidsbril en beschermende kleding te dragen. Er kunnen namelijk stukjes glas vrijkomen tijdens het boren, die in je ogen of op je huid kunnen terechtkomen.

Boren in glas kan lastig zijn, maar met de juiste technieken en gereedschappen is het goed mogelijk om een ​​schoon en nauwkeurig boorgat te maken zonder het glas te breken. Door voorzichtig te zijn en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je een professioneel resultaat behalen bij het boren in glas.

Bonustip voor het boren in glas: Gebruikt schilder tape tijdens het boren in glas. Op deze manier kun je het gat boren zonder dat de boor gaat verlopen. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0