Een steenboor kopen doet u vanzelfsprekend in onze webshop. U treft hier een zeer goede kwaliteit aan, op voorraad en scherp geprijsd. Alle maten van 3 tot en met 25 millimeter kunt u bij ons uit een grote voorraad kopen. De voorraad steenboren die u bij de producten ziet staan, is het daadwerkelijke aantal dat wij in ons eigen magazijn hebben liggen. Dat is dus ideaal voor de klussers onder ons die de producten snel in huis willen hebben. Wij bieden alleen de standaard lengte steenboren aan. Uiteraard kunt u bij ons wel langere boren kopen waarmee u in steen kunt boren, echter bent u dan aangewezen op onze betonboren. In principe zijn dit betonboren, maar goed nieuws; met een betonboor is het uiteraard mogelijk en zelfs gemakkelijker om te boren in zachte en zelfs harde steensoorten.

Wanneer kiezen voor steenboren?

Wanneer moet u kiezen voor een steenboren? Een steenboor kunt u namelijk niet gebruiken in alle materialen. De steenboren die wij aanbieden zijn allemaal van zeer goede kwaliteit en u kunt ze gebruiken om gaten te maken in onder andere:

  • Steen
  • Voegen
  • Baksteen
  • Cellenbeton
  • Gips
  • Pleisterwerk

Onze steenboren zijn zeer goed maar dat betekent niet dat je met een steenboor in beton kunt boren. Ze zijn namelijk niet bedoeld om te boren in beton. Om te boren in beton dient u een betonboor te gebruiken, die zijn van een veel betere kwaliteit dan een steenboor.

Toepassing steenboren

Steenboren zijn in feite betonboren van mindere kwaliteit en zijn geschikt voor zachte steensoorten, zoals baksteen, cellenbeton, kalkzandsteen of bijvoorbeeld gipsplaten. Met onze steenboren is het absoluut niet mogelijk om te boren in harde steensoorten en beton. Doe dit dan ook niet! Dient u wel in harde steensoorten of beton te boren, verwijzen we u graag door naar onze betonboren. 

Het is de bedoeling dat u een steenboor roterend gebruikt in een boormachine of accu boormachine met standaard (snelspan) boorkop. Ze zijn in diverse diktes te bestellen vanaf 3 mm tot en met 25 mm met diverse tussenmaten. In deze categorie treft u subcategorieën met elke maat. De dikkere maten die u bij ons kunt kopen zijn afgedraaid op 13 millimeter, zo passen ze altijd in uw standaard boormachine (mits de kop 13 mm is, meet dit altijd eerst na voordat u besteld!).

Hoe herken ik de steenboor?

De steenboor ziet er haast hetzelfde uit als de betonboor. Toch zijn er een aantal kenmerken waarmee u deze kunt onderscheiden. Een handig visueel hulpmiddel dat in de meeste gevallen opgaat is dat de steenboor lichter van kleur is. De schacht en de kop is van hetzelfde materiaal gemaakt, waardoor de gehele steenboor dezelfde kleur heeft, namelijk zilver. 

Een goede kwaliteit steenboor kopen? Boorkopen.nl voor al uw steenboren.