In deze categorie vindt u al onze producten die te maken hebben met draadsnijden en draadtappen. Er zijn veel verschillende producten om draad te snijden en draad te tappen. Draad snijden en draad tappen is zeer specialistisch werk dat zeer nauwkeurig dient te gebeuren met de juiste gereedschappen. Er zijn veel tools leverbaar in het segment draadsnijden en draadtappen dus let goed op welke gereedschappen u nodig heeft om de klus op een juiste manier te klaren. Bij draadsnijden en draadtappen dienen bepaalde zaken zeer goed in acht genomen te worden. Moet u bijvoorbeeld draad snijden en maakt u deze draad niet recht dan zal dit grote gevolgen hebben. Moet u draad tappen en boort u met de verkeerde maat voor dan zal uw werkstuk ook onbruikbaar zijn. Zeer zorgvuldig werken is dus essentieel. 

Draadsnijden

Draadsnijden wordt toegepast als er uitwendige draad gesneden dient te worden. Om uitwendige draad te kunnen snijden gebruikt u een snijplaat in combinatie met een snijraam. Draadsnijden met de snijplaat gaat van maat M3 t/m M24. Voor iedere maat is er een geschikt wringijzer. Het draadsnijden gebeurt door aan het snijraam te draaien. Op deze manier wordt het materiaal weggesneden en ontstaat een mooie schroefdraad. Zorg er bij draadsnijden altijd voor dat de snijplaat icm het snijraam loodrecht op het materiaal staan om rechte schroefdraad te tappen. Alle materialen die wij verkopen voor het draadsnijden zijn geschikt met metrische draad te snijden. Vandaar ook de hoofdletter M voor ieder cijfer , dus M3 staat eigenlijk voor metrisch 3. Voor andere soorten draad dan metrisch verkopen wij geen artikelen om draad te snijden of te tappen. De metrische draad is ook verreweg de meest gebruikte schroefdraad.

Draad tappen

Tappen of draadtappen worden gebruikt voor het snijden van inwendige draad. Er is de keuze tussen een handtap en een machinetap. Een handtap wordt bij het tappen gebruikt in een tapkruk of wringijzer , een machinetap wordt bij het tappen bij voorkeur gebruikt in een kolomboor of draaibank om een mooie rechte schroefdraad te krijgen. Bij het draadtappen met een handtap wordt altijd in drie fases de draad gesneden , met de machinetap in één bewerking. Uiteraard hebben wij ook de juiste metaalboor om de goede dikte te boren. Ook bij de tappen , oftewel draadtappen , heeft u bij ons de keuze uit alle diktes voor metrische draad. Om een bout van M3 te bevestigen gebruikt u dus tappen van M3 om de juiste draad te tappen. Bij alle tappen ziet u ook staan met welke maat metaalboor u dient voor te boren om de juiste schroefdraad te krijgen. Boort u te klein voor dan kunt u geen draad tappen omdat het weg te snijden materiaal te veel is. Boort u te groot voor dan kunt u geen draad tappen omdat er te weinig materiaal over is om een goede schroefdraad te krijgen.

Ook voor draadsnijden en draadtappen bent u bij boorkopen.nl aan het juiste adres.