In deze categorie treft u onze schroefbits aan, ook wel gewoon bitjes genoemd. Er zijn veel verschillende soorten en iedere klus vraagt in principe om een ander soort. Een aantal van deze soorten bitjes vindt u in deze categorie. Buiten deze soorten zijn er ook verlengstukken alsmede assortiment boxen verkrijgbaar. 

Welke soorten van het bitje zijn er?

Naar het gelang van de kop van de schroef onderscheiden we het bitje. De kop van de schroef is verschillend omdat er op sommige schroeven niet veel kracht gezet hoeft te worden, in die gevallen volstaat het Phillips bit of een platte bit. Dient er echter meer kracht gezet worden dan wordt er vaak gekozen voor een pozidriv of torx schroef met een bijbehorende bitje. U kunt ervoor kiezen om deze te gebruiken in combinatie met een bithouder of zo te gebruiken in een (accu)boormachine. De volgende 4 soorten treft u aan in deze categorie:

  1. Phillips bitjes: Een Phillips bit is de normale kruiskop schroefbit die herkenbaar is aan de letters PH en voor de dikte onderverdeeld worden met een cijfer, bijvoorbeeld PH1 voor de kleinste maat.
  2. Pozidriv bitjes: De Pozidriv bits zijn de kruiskop schroefbitjes met extra inkeping die herkenbaar zijn aan de letters PZ en voor de dikte onderverdeeld worden met een cijfer, bijvoorbeeld PZ1 voor de kleinste maat.
  3. Platte bitjes: De platte bits zijn de rechte bits die herkenbaar zijn aan de platte bovenkant en voor de dikte onderverdeeld worden met een cijfer, bijvoorbeeld 0,5 x 4 voor de kleinste maat.
  4. Torx bitjes: De torx bits zijn de schroefbits met 6 inkepingen die tegenwoordig erg veel gebruikt worden en herkenbaar zijn aan de letters TX en voor de dikte onderverdeeld worden met een cijfer, bijvoorbeeld TX10 voor de kleinste maat.

Een bitje kopen doet u uiteraard bij Boorkopen.nl

Bent u op zoek naar een bitje? Bovenstaande bits zijn bij ons verkrijgbaar. Naast bovengenoemde schroefbitjes kunt u ook voor bithouders en assortimentsdozen (met bitjes en houders) bij ons terecht. De voorraad van onze bits ziet u bij elk product erbij staan. Deze voorraad leveren wij vanuit ons eigen magazijn. Zo weet u dat uw bestelde producten altijd op voorraad zijn en snel worden verzonden. Op werkdagen voor 16:00 besteld = dezelfde dag verzonden. 

Maak uw bestelling compleet met onze metaalboren, houtborenbetonborengatenzagen of decoupeerzaagjes.