Tegelboren

7 ProductenPagina 1 van 1
Tegelboor 4 mm
Tegelboor 4 mm
€12,95
Tegelboor 5 mm
Tegelboor 5 mm
€13,95
Tegelboor 6 mm
Tegelboor 6 mm
€14,95
Tegelboor 8 mm
Tegelboor 8 mm
€17,95
Tegelboor 10 mm
Tegelboor 10 mm
€21,95
Tegelboor 12 mm
Tegelboor 12 mm
€28,95
Tegelboor 14 mm
Tegelboor 14 mm
€30,95

Onze tegelboren zijn verchroomd met TSM carbide kop, A-symmetric flute. Onze tegelboren zijn geschikt voor roterend gebruik in een standaard boormachine of accuboormachine voor bijvoorbeeld het boren van gaten in badkamertegels voor het ophangen van garnituur en dergelijke. De tegelboren zijn geschikt voor het boren in tegels en dakpannen tot een krasvastheid van 9, de krasvastheid kunt u opvragen bij uw leverancier zodat u de boren niet gaat gebruiken voor toepassingen waarvoor ze niet bedoeld zijn. Onze tegelboren van goede kwaliteit zijn verkrijgbaar in de maten 4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm, 12mm en 14mm.

Hoe werkt het boren met een tegelboor?

U gebruikt de tegelboor met een laag toerental in een standaard boormachine of accuboormachine. Door met tegelboren te boren met een laag toerental beschermt u de boor en uw werkstuk, de tegelboor gaat hierdoor ook langer mee. Hoe harder de tegel, des te lager moet het toerental zijn om de boor niet te zwaar te belasten. Zet niet te veel druk op tegelboren om breuk te voorkomen.

Een tegelboor koelen?

Indien nodig kunt u de tegelboor koelen met water. Tegelboren kunnen verbranden indien deze niet goed gekoeld worden, let hierop bij gebruik. Als het werkstuk niet te hard is kan er met een tegelboor eventueel zonder koeling geboord worden, maar bij hard materiaal zeker niet. Maak indien mogelijk altijd eerst gebruik van een proefstuk om breuk in het werkelijk materiaal te voorkomen.

Het fijne van deze tegelboren is dat u, in tegenstelling tot diamantboren, geen mal nodig heeft omdat deze een punt boorkop hebben. Als u echter in gladde (wand)tegels gaat boren, kan de tegelboor gaan "lopen", dit kunt u tegengaan door een stukje afplaktape te gebruiken waardoor u een betere aanzet heeft met de punt. Met een diamantboor kunnen wel grotere diameters geboord worden.

Welke boor om in tegels te boren?

Bent u van plan om in tegels te boren? Dan is het belangrijk om de juiste boor te kiezen voor deze klus. Het boren in tegels vereist specifieke gereedschappen om ervoor te zorgen dat de tegels niet barsten of beschadigd raken. In deze categorie treft u onze tegelboren aan, deze boren zijn uiteraard geschikt voor het boren in tegels. Weet u niet zeker of onze tegelboor de juiste boor is voor uw klus, lees dan in eerste instantie bovenstaande tekst. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen en we helpen u graag verder.

Tegelboor kopen? Boorkopen.nl voor al uw tegelboren.