SDS-boor

131 ProductenPagina 1 van 6

Een SDS boor of meerdere SDS boren kopen of bestellen doet u in onze winkel of webshop. Wij hebben zeer hoge kwaliteit SDS boren die gebruikt kunnen worden voor beton. We bieden diverse lengte- en diktematen aan van onze boren. Buiten de standaard lengte SDS boor vindt u bij ons ook lange en extra lange SDS boren. Iedere SDS boor kan in de webshop besteld worden of in de winkel afgehaald worden. Let erop dat de SDS boren in deze categorie van het type SDS-plus zijn en dat u hiervoor de geschikte boormachine heeft. Deze SDS boren kunt u niet in een normale boormachine gebruiken. Een normale boormachine kan alleen gebruikt worden met betonboren met een ronde of zeskant aansluiting.

Wat is een SDS boor?

De term SDS is ooit in Duitsland bedacht omwille van het systeem van de SDS boor. Het betekent letterlijk Steck – Dreh – Sitz wat vrij vertaald neerkomt op steek de SDS boor in de schacht, draai aan de kop en de SDS boor zit vast. Uiteraard is er bij dit SDS systeem wel bewegingsruimte in de lengterichting om kloppen of hameren mogelijk te maken. Een SDS-plus systeem is dus heel wat anders dan een snelspankop waarmee deze nog wel eens verward wordt. Bij een snelspankop wordt geen sleutel gebruikt (tandkranskop) zoals bij een normale boormachine nog wel eens het geval is, maar kun je de kop gewoon met de hand dichtdraaien en wordt alleen gebruikt voor boren met een ronde of zeskant aansluiting. Een normale boormachine kan overigens wel gebruikt worden voor een SDS boor, maar dan dient u een SDS adapter aan te schaffen die u in uw normale boormachine kunt bevestigen. Een ander groot voordeel van SDS boren in het SDS systeem is dat een SDS boor niet kan slippen in de boorkop, dit in tegenstelling tot de normale betonboor met de ronde schacht. Die draai je dicht met een sleutel of met de hand, over het algemeen levert dat geen problemen op maar als er teveel druk gezet wordt kan dit er wel voor zorgen dat de boor gaat slippen, dat is iets wat je met een SDS boor niet gaat gebeuren.

Toepassing SDS plus boren

De SDS plus boren zijn geschikt voor het boren in harde steensoorten en beton maar ook zijn de SDS plus boren als normale steenboor te gebruiken. U gebruikt de SDS plus boor als roterende boor of om te klopboren in een boormachine met SDS plus aansluiting, let hierop bij de aanschaf van een SDS boor. Als hamerboor zijn deze SDS-plus boren minder geschikt, hiervoor kunt u beter een 4-snijder SDS-plus betonboor gebruiken. Er wordt standaard meestal een SDS boor gezegd maar zoals u ziet zijn het in dit geval allemaal SDS plus boren die hiermee meestal bedoeld worden.

SDS plus boor alleen voor beton?

Vaak krijgen we de vraag of de SDS plus boor de enige boor is met dit systeem. In ons assortiment is dit wel het geval. Er bestaan ook SDS boren voor bijvoorbeeld hout en metaal maar deze worden maar zelden gebruikt en zijn dan ook niet veel verkrijgbaar. Immers, kloppen in hout of metaal is meestal niet gewenst, vandaar de SDS plus boor voor beton. Uiteraard hebben we voor andere materialen zoals metaal of hout de juiste boor in ons assortiment. Deze kunt u vinden in de verschillende categorieën.

Lengte SDS plus boren

Voor verreweg de meeste toepassingen kunt u de standaard lengte SDS-plus boren kopen. Het komt soms voor dat u toch een dieper gat dient te boren. Voor deze klussen hebben wij uiteraard ook de juiste SDS boor! U kunt hiervoor namelijk onze lange of extra lange SDS boren aanschaffen van uitsluitend de hoogste kwaliteit. In onze webshop vindt u de lange SDS plus boren tot een lengte van 60 centimeter. Zoekt u een extra lange boor? Hiervoor dient u contact op te nemen met ons via de e-mail. Omdat het contact met onze leverancier zeer goed is kunnen we boren tot een lengte van een meter meestal binnen enkele dagen aan u leveren. 

Goede kwaliteit SDS plus boor voor beton

Bij ons kunt u uitsluitend goede kwaliteit SDS plus boren kopen voor toepassingen met beton. Wanneer u wilt boren in materialen als beton is het erg belangrijk dat u beschikt over de juiste boor. Daarnaast is het belangrijk dat de boor van goede kwaliteit is. De SDS boor die wij aanbieden kan u dit garanderen. Onze leverancier garandeert namelijk de goede kwaliteit van de SDS boor. Daarnaast hebben wij een zeer goede band met onze leverancier. Mochten er eventueel klachten zijn, waar wij niet vanuit gaan, worden deze altijd direct opgelost. 

Levensduur SDS boor

Veel mensen vragen naar de levensduur van de SDS boor die wij verkopen. Wij verkopen alleen goede kwaliteit boren maar hier zitten wel gradaties in. Binnen het segment van SDS boren zijn deze van de standaard, en daarmee minste kwaliteit. Uiteraard zijn deze SDS boren prima om te boren in steen en beton maar voor het zwaardere werk raden we echt de 4-snijder SDS betonboor aan. Gaat u toch met dit type boor te werk in bijvoorbeeld gewapend beton? Dan zal de levensduur van deze boor uiteraard niet lang zijn. Het gaat er dus ook om hoe u met de boor omgaat. Zorg ervoor dat u de boor alleen gebruikt in materialen waarvoor de boor bedoeld is. 

Is een SDS boor altijd een SDS-plus boor?

Nee, dat is niet zo. Vroeger waren er ook SDS boren echter worden deze al heel lang niet meer geproduceerd en zijn deze allemaal vervangen door het SDS-plus systeem. De SDS-plus boor wordt dus vaak kortweg SDS boor genoemd. Buiten het SDS-plus systeem bestaat ook nog het SDS-max systeem. 

Welke maten SDS plus boor?

Bent u op zoek naar SDS plus boren en benieuwd welke maten wij aanbieden? We hebben namelijk meerdere lengtematen van dezelfde diameters. Wij leveren deze SDS boren in de diktes 4 mm, 5 mm, 5.5 mm, 6 mm, 6.5 mm, 7 mm, 8 mm, 9 mm, 10 mm, 11 mm, 12 mm, 13 mm, 14 mm, 15 mm, 16 mm, 18 mm, 19 mm, 20 mm, 22 mm, 24 mm, 25 mm en 26 mm. Deze hebben allemaal diverse lengte maten van 110 mm, 160 mm, 210 mm, 250 mm, 310 mm, 450 mm 600mm. Het verschilt per dikte welke lengtematen er beschikbaar zijn. Kortom: bij Boorkopen vindt u altijd de juiste SDS boren om van uw klus een succes te maken. Indien u niet zeker weet welk type SDS boor u nodig heeft, dan kunt u bij ons ook op dikte zoeken. Wij hebben een categorie waarbij u de boren kunt bekijken op dikte zodat u de goede keuze kunt maken. In deze categorie vindt u bijvoorbeeld ook de SDS-max betonboor, deze hamerboor is heel iets anders dan de sds plus boor en is zelfs leverbaar tot diktes van 50mm, uiteraard heeft u voor dit systeem wel een andere boorhamer nodig. Voor iedere toepassing hebben wij de juiste betonboor.

Wanneer wordt de SDS betonboor verstuurd?

Uiteraard wilt u na uw bestelling uw SDS boor zo snel mogelijk ontvangen. Wij doen ons uiterste best uw bestelling met SDS boren zo snel mogelijk bij u te krijgen. Alle bestellingen die op werkdagen voor 16.00 uur besteld zijn worden dezelfde dag verstuurd. Post.nl bezorgd uw bestelling vervolgens. Uiteraard zorgen wij ervoor dat uw bestelde SDS betonboren en alle andere producten zo beschermd mogelijk worden ingepakt. Op deze manier komen de boren altijd goed terecht bij u en kunt u de klus vervolgens op een fijne manier uitvoeren, zonder beschadigde producten. Wilt u een goede kwaliteit SDS boor kopen die wij niet in het assortiment hebben, laat het ons weten, we kunnen vrijwel iedere boor snel leveren.

Hoe herken ik een SDS plus boor voor beton?

Een SDS plus boor is een boor zonder scherpe punt. De kop van de SDS plus boor is vrij stomp met twee snijvlakken die gemaakt zijn van een harder materiaal dan de boor zelf. De snijvlakken van de SDS boor breken het beton en het materiaal wordt door de spiraal van de hamerboor goed afgevoerd. De aansluiting van de SDS boor beschikt over 2 sleuven die doorlopen tot de onderkant van de boor en 2 ovaalvormige inkepingen op de beide andere zijden en een 10 mm aansluiting. Heeft u een SDS plus boor nodig voor in een normale klopboormachine, gebruik dan de normale hamerboor. Voor het zware werk gebruikt u de 4-snijder SDS plus boor. De 4-snijder SDS boor / hamerboor van goede kwaliteit heeft, zoals de naam al aangeeft, 4 snijvlakken voor het zware werk, deze boor is beter bestand tegen hard materiaal en bijvoorbeeld gewapend beton.

SDS plus boor

Bij Boorkopen.nl vindt u naast hoge kwaliteit SDS boren ook de gatenzaag, metaalboren en onder andere houtboren. Bekijk ze nu en maak uw bestelling compleet. SDS plus boor kopen? Boorkopen.nl voor al uw SDS boren.