Boorolie voor metaalboren

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1
Boorolie
Boorolie
€18,95

Boorolie, ook wel bekend als snijolie of boorsmeermiddel, is een vloeistof die wordt gebruikt bij het bewerken van metaal. Dit smeermiddel is dus onmisbaar voor mensen die van plan zijn om met metaal aan de slag te gaan. Bij boren in metaal ontstaat er een enorme wrijvingshitte. Door deze warmteontwikkeling slijten de boren sneller en worden de materialen zoals RVS nog harder, waardoor het boren dus moeilijker wordt. Om deze reden wordt het aangeraden om boorolie te gebruiken wanneer er geboord wordt in diverse metaalsoorten. Het belangrijkste doel van boorolie is namelijk het verminderen van de wrijving tussen het metaal en het snijgereedschap. Dit zorgt ervoor dat het bewerken van het metaal soepeler verloopt en dat het gereedschap minder snel slijt. Boorolie heeft ook als functie om de temperatuur tijdens het bewerken van het metaal te reguleren, dit voorkomt dat het metaal verbrandt.

Boren insmeren met boorolie?

Bent u klaar met boren en gebruikt u uw boor een tijdje niet meer? Dan is het belangrijk dat u de boor goed schoonmaakt. Na het schoonmaken kunt u de boor eventueel insmeren met een laagje boorolie. De olie zal ervoor zorgen dat de boor minder snel roest en u deze de volgende keer zonder problemen weer kunt gebruiken.

Goede boor olie online aanschaffen

Bent u op zoek naar een goede boor olie? Bij Boorkopen.nl bent u aan het juiste adres. In deze webshop koopt u onze olie voor het koelhouden van uw metaalboren eenvoudig online. Op werkdagen voor 16.00 uur besteld is dezelfde dag verzonden. Woont u toevallig in de buurt van Roermond en komt u uw producten liever ophalen? Uiteraard is dat ook geen probleem op werkdagen tussen 08.00 en 16.00 uur.

Boorolie kopen? Natuurlijk bij Boorkopen.nl