Cobalt boren

Filters
218 ProductenPagina 1 van 10

Cobalt boren kopen of bestellen doet u in onze winkel of webshop. Alle maten cobalt boren, ook de hele dikke en tussenmaten zijn uit voorraad leverbaar. Bij de dikke maten cobalt boren is er overigens de keuze uit exemplaren met afgedraaide kolf of niet afgedraaid, dus op deze manier kunt u cobalt boren bestellen die in een standaard boormachine gebruikt kunnen worden maar ook in een draaibank.

Wat is een cobalt boor?

Wanneer u op zoek bent naar een professionele cobalt boor, weet dan dat u die kunt vinden in deze categorie. De door ons verkochte cobalt boor is bijzonder geschikt voor het boren van gedetailleerde gaten door diverse harde metaal soorten zoals RVS en inox. Om deze reden wordt de cobalt boor ook wel RVS boor genoemd. Volgens DIN338 zijn cobalt boren speciale soorten metaalboren. De cobaltboor is gelegeerd met 5% cobalt. Cobalt is een keihard materiaal en dat maakt deze cobalt boor een zeer harde soort metaalboor. Verder is de snijhoek 135 graden in plaats van de gebruikelijke 118 graden, er wordt dus met meer oppervlak geboord bij de cobalt boor.

Snijhoek cobalt boren

Zoals u hierboven heeft gelezen is de snijhoek bij een cobalt boor groter dan bij andere metaalboren. De normale snijhoek van 118 graden gaat dan ook niet op bij cobalt boren. Dit heeft uiteraard een goede reden. Door deze aan te slijpen in een hoek van 135 graden heeft deze dus meer oppervlak om te boren, er wordt dus eerder in de breedte geboord dan in de diepte. Bij een normale metaalboor wordt de complete breedte van het gat pas later bereikt.

Hanteren cobalt boren

Zoals u ongetwijfeld al gelezen heeft is onze cobalt boor een boor voor metaal gelegeerd met 5% cobalt. Deze cobalt boren zijn speciaal ontwikkeld voor het boren in RVS, inox en andere harde en moeilijk te verspanen metaalsoorten. Vandaar dat cobalt boren vaak RVS boren genoemd worden. De boor is met cobalt gelegeerd maar in de volksmond wordt er eigenlijk altijd cobalt boor of RVS boor gezegd.

Wanneer u andere metaalboren wilt gebruiken om te boren in een van deze materialen, zult u merken dat de boor veel te snel warm wordt en hierdoor zal verbranden. Dit wilt u natuurlijk voorkomen en daarom is het verstandig om een cobalt boor aan te schaffen wanneer u in harde metaalsoorten wilt boren. De cobalt boren zijn warmtevast en kunt u gebruiken, in combinatie met goede boorolie, om te boren in RVS en inox. Met een cobalt boor dient u rekening te houden met het toerental van uw boormachine. Stel het toerental lager in dan bij het boren in zachtere metalen, hierdoor boort u makkelijker en zal de cobalt boor minder snel slijten. Uiteraard kunt u cobalt boren ook gebruiken in andere materialen, maar houdt er rekening mee dat ze sneller breken door de hardheid. De cobaltboor hoeft dus niet voor iedere toepassing de uitstekende keuze te zijn.

Levensduur cobalt boren

Het is logisch dat u zich afvraagt wat de levensduur is van de cobalt boren die wij verkopen. Alle boren in ons assortiment zijn van uiterst goede kwaliteit. Vaak hangt de levensduur van de cobalt boor af aan hoe een ieder met de boor omgaat. Er zijn een aantal punten waarmee u rekening moet houden wanneer u met cobalt boren aan de slag gaat. Ten eerste moet u een laag toerental aanhouden wanneer u met deze boor gaat boren. Ten tweede moet u ervoor zorgen dat u goede koeling gebruikt wanneer u met cobalt boren gaat boren. Hier kunt u bijvoorbeeld onze boorolie voor gebruiken. Zonder goede koeling zullen de RVS boren snel te warm worden met risico op verbranden. Goede koeling bij het boren met een cobalt boor of RVS boor is van cruciaal belang. Als het materiaal heet wordt, dan verhardt het en wordt goed boren onmogelijk. 

Waarom zijn cobalt boren zo duur?

Veel webshops schrijven dat hun cobalt boren een cobalt coating hebben maar dat is niet best. Een goede cobalt boor is gelegeerd met cobalt, daardoor krijg je een boor die echt goed in RVS kan boren. Helaas is de winning van cobalt in mijnen niet eenvoudig en daarom is de grondstof ook ontzettend duur. Voor specifiek werk is er echter geen andere manier om goed te boren dan door gebruik te maken van goede cobalt boren. Let wel goed op want zoals met iedere soort boren is er ook bij deze soort een groot verschil in kwaliteit. Veel aanbieders verkopen dit soort boren voor een zeer lage prijs maar vervolgens krijgt u uw klus niet geklaard. Zeker bij materialen als RVS of inox is de kwaliteit van de boor zeer belangrijk, evenals de koeling van boor en werkstuk.

Cobalt boor / boor voor RVS / boor voor inox

Onze cobalt boor wordt ook wel 'boor voor RVS' of 'boor voor inox' genoemd. Dit komt doordat deze boor voornamelijk gebruikt wordt voor moeilijk te verspanen materialen zoals deze. Op onderstaande afbeelding ziet u onze cobalt boor. 

Cobalt boor

Bij veel webshops kunt u oneindig veel bestellen en na uw bestelling blijkt het dat de boren niet op voorraad zijn, dus moet u lang wachten voordat uw bestelling aan huis is en u verder kunt gaan met uw klus. Wij, bij Boorkopen.nl, werken anders. De voorraad cobalt boren die u in de webshop bij de producten ziet staan is het daadwerkelijke aantal dat wij op het moment in ons magazijn hebben liggen. Zo weet u altijd zeker dat uw bestelde cobalt of RVS boren direct leverbaar zijn. Alle exemplaren die u op werkdagen voor 16:00 uur besteld zullen dezelfde dag nog verstuurd worden. Dat is fijn, want dat betekend dat u snel kan beginnen of verder kunt gaan aan uw klus. Heeft u toch meer boren nodig dan onze eigen voorraad, dan is dat vaak geen enkel probleem. U kunt altijd contact opnemen met ons en wij geven u de levertijd van de cobalt boren aan. Meestal is het dan binnen enkele dagen leverbaar.

Wanneer wordt uw cobalt boor verstuurd?

Zoals wij weten ontvangt u uw bestelling liever gisteren dan vandaag. Om die reden doen wij ons uiterste best om uw bestelling met cobalt boren of RVS boren zo snel mogelijk bij u aan huis te krijgen. Plaatst u een bestelling op werkdagen voor 16.00 uur? Dan wordt deze dezelfde dag verzonden, tenzij dit anders staat aangegeven door bijvoorbeeld vakantie. PostNL zal er vervolgens alles aan doen om uw bestelling zo snel mogelijk af te leveren, meestal is dit de dag na bestelling. Uiteraard kan bij de post enkele vertraging oplopen, vooral tijdens drukke periodes. We hopen natuurlijk dat dit niet gebeurd maar mocht dit gebeuren kunt u altijd contact met ons opnemen en zullen we samen kijken naar de beste oplossing. 

Goede kwaliteit cobalt boren voor RVS en inox kopen? Uiteraard bij Boorkopen.nl