Een betonboor kopen of bestellen doet u in onze winkel of webshop. Dit soort boren zijn heel verschillend van een metaalboor of houtboor. Indien u een exemplaar wilt kopen, dient u zich af te vragen  welk soort beton u wilt bewerken en ook hoe diep het gat in het materiaal dient te worden. Het spreekt voor zich dat u bij het boren in gewapend beton een betere kwaliteit nodig heeft dan voor in normaal beton. Daarom bieden wij verschillende kwaliteiten aan. In onze webshop treft u voor iedere klus de juiste boor voor beton. In onze webshop kunt u betonboren kopen in diverse lengtes, dus niet alleen de standaard lengte maar ook de lange varianten. Lees verder om erachter te komen wanneer het beste voor een betonboor kunt kiezen om uw klus te klaren. 

Wanneer betonboren kopen?

Betonboren kopen bij ons betekent boren kopen van zeer goede kwaliteit. U kunt deze gebruiken om gaten te maken in de volgende materialen:

  • Harde en zachte steensoorten
  • Beton
  • Gewapend beton

We begrijpen het dat u twijfelt over welk type betonboor u het beste kunt aanschaffen. De tip die wij kunnen meegeven is dat als u uiteenlopende klussen heeft waarbij er in meerdere soorten materialen geboord moet worden, u uiteraard het beste kunt kiezen voor onze beste kwaliteit betonboren. Ze zijn namelijk in diverse kwaliteiten beschikbaar. Voor zachte en harde steensoorten en hard beton kunt u onze standaard kwaliteit kopen, geschikt voor de normale boormachine met standaard boorkop en de standaard SDS-plus variant. Daarnaast bieden we ook 4-snijder SDS-plus aan voor het zwaardere werk zoals gewapend beton. Voor professionals is er de SDS-max betonboor. SDS betonboren die u bij ons kunt kopen zijn van het type SDS plus en SDS max, let u er dus op dat uw boormachine dan ook geschikt is voor SDS plus of SDS max boren.

Wat voor boor heeft u nodig voor beton?

Als u ervan overtuigd bent dat u een betonboor nodig heeft voor uw klus is het uiteraard belangrijk om te kijken welke soort u nodig heeft want ook daarin zijn verschillen. Er is ook nog verschil in opnameschacht. Een normale betonboor heeft een ronde opname en soms een zeskant opname, deze is dus geschikt om in een standaard boormachine of accu boormachine met klopstand te gebruiken. Dikkere maten zijn afgedraaid zodat ze wel altijd in de boorkop passen. Hieronder zullen de verschillende soorten in ons assortiment worden toegelicht.

SDS plus betonboor

De SDS-boor met SDS+ systeem kenmerkt zich door sleuven in de opname, deze betonboor wordt gebruikt in uw hamerboor met SDS+ aansluiting en past niet in een normale boormachine. Met een normale boormachine bedoelen we een machine die geschikt is om bits aan te spannen die een ronde aansluiting hebben. Dit soort kan echter alleen gebruikt worden in een geschikte SDS-plus boormachine of boorhamer. In de gebruiksaanwijzing van uw boormachine kunt u zien welk systeem betonboor u dient te gebruiken.

SDS-max betonboor

SDS-max boren worden in zware bouwhamers gebruikt die uitgerust zijn met het SDS-max systeem. U kunt deze betonboor kopen in premium 4-snijder kwaliteit, de allerbeste die er zijn. U kunt deze betonboor dus niet gebruiken in een normale of SDS-plus boormachine. In de praktijk komt het er meestal op neer dat bouwbedrijven en professionele klussers met dit soort betonboor werken, de meeste particulieren hebben geen machine voor dit soort.

2-snijder of 4-snijder betonboor

De 2-snijder betonboor heeft een kop met 2 snijvlakken. Deze wordt gebruikt bij de standaard klussen in beton. Wanneer er echter vaak in sterk of dik beton geboord dient te worden, worden 4 snijder boren vaak gekozen, deze hebben 4 snijvlakken en hebben de klus dus sneller geklaard en gaan langer mee. Vooral als er in gewapend beton geboord dient te worden, kunt u beter een 4-snijder betonboor kopen, normale versies komen hier niet doorheen. Deze 4-snijder heeft verder als groot voordeel dat gaten mooier rond geboord worden. Het boren op zich gaat wel langzamer omdat deze nu eenmaal meer wrijving geeft met het materiaal waarin geboord wordt.

Levensduur betonboor

Veel mensen vragen naar de levensduur van de betonboren die wij verkopen. Wij verkopen alleen goede kwaliteit, maar hier zitten wel gradaties in. Onze 4-snijder betonboor is uiteraard veel beter dan de standaard met twee koppen. Deze is dan ook uiterst geschikt voor zwaarder werk. Daarnaast is de levensduur ook sterk afhankelijk van welke soort u voor welke werkzaamheden gebruikt. Gebruik boren alleen voor de materialen waarvoor ze geschikt zijn. Anders ontstaat er een kans dat deze beschadigd raakt en u deze niet meer kunt gebruiken. Zonde van de boor, tijd en geld. Bent u klaar met boren? Dan is het verstandig om de boor altijd goed schoon te maken en eventueel in te smeren met boorolie. Zo voorkomt u roestvorming.

Betonboor kopen? Boorkopen.nl