Een betonboor kopen of bestellen doet u in onze winkel of webshop. Dit soort boren zijn heel verschillend van een metaalboor of houtboor. Indien u een boor wilt kopen, dient u zich af te vragen  welk soort beton u wilt bewerken en ook hoe diep het gat in het materiaal dient te worden. Het spreekt voor zich dat u bij het boren in gewapend beton een betere kwaliteit boor nodig heeft dan voor het boren in normaal beton. Daarom bieden wij verschillende kwaliteiten aan van de betonboor. In onze webshop treft u voor iedere klus de juiste boor om te boren in beton. In onze webshop kunt u betonboren kopen in diverse lengtes, dus niet alleen de standaard lengte maar ook de lange varianten van de betonboor. Lees verder om erachter te komen wanneer het beste voor een betonboor kunt kiezen om uw klus te klaren. 

Wanneer betonboren kopen?

Betonboren kopen bij ons betekent boren kopen van zeer goede kwaliteit. U kunt onze betonboren gebruiken om gaten te boren in de volgende materialen:

  • Harde en zachte steensoorten
  • Beton
  • Gewapend beton

We begrijpen het dat u twijfelt over welk type betonboor u het beste kunt aanschaffen. De tip die wij kunnen meegeven is dat als u uiteenlopende klussen heeft waarbij er in meerdere soorten materialen geboord moet worden, u uiteraard het voornaamste kunt kiezen voor onze beste kwaliteit betonboren. Onze betonboren zijn namelijk in diverse kwaliteiten beschikbaar. Voor zachte en harde steensoorten en hard beton kunt u onze standaard kwaliteit betonboren kopen, geschikt voor de normale boormachine met standaard boorkop en de standaard SDS-plus betonboren. Daarnaast bieden we ook 4-snijder SDS-plus betonboren aan voor het zwaardere werk zoals gewapend beton. Voor professionals is er de SDS-max betonboor. SDS betonboren die u bij ons kunt kopen zijn betonboren van het type SDS plus en SDS max, let u er dus op dat uw boormachine dan ook geschikt is voor SDS plus of SDS max betonboren.

Hoe ziet een betonboor eruit?

Het is al een aantal keer gezegd maar we zeggen het graag nog een keer; een betonboor is een gereedschap dat wordt gebruikt om gaten in beton te boren. Het heeft aan het uiteinde een roterend bit dat in het beton dringt. Het kan worden gebruikt om gaten te boren voor ankers, schroeven of wapening. De betonboor is meestal gemaakt van snelstaal en is verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de grootte van het gat dat u moet boren. In onze webshop zijn een tal verschillende betonboren te vinden.

Wat voor boor heeft u nodig voor beton?

Als u ervan overtuigd bent dat u een betonboor nodig heeft voor uw klus is het uiteraard belangrijk om te kijken welke betonboor u nodig heeft want ook daarin zijn verschillen. Bij betonboren is er ook nog verschil in opnameschacht. Een normale betonboor heeft een ronde opname en soms een zeskant opname, deze is dus geschikt om in een standaard boormachine of accu boormachine met klopstand te gebruiken. Dikkere maten standaard betonboren zijn afgedraaid zodat ze wel altijd in de boorkop passen. Hieronder zullen ze verschillende betonboren in ons assortiment worden toegelicht inclusief een afbeelding van de boor. 

SDS plus betonboor

De SDS-boor met SDS+ systeem kenmerkt zich door sleuven in de opname, deze betonboor wordt gebruikt in uw hamerboor met SDS+ aansluiting en past niet in een normale boormachine. Met een normale boormachine bedoelen we een machine die geschikt is om boren aan te spannen die een ronde aansluiting hebben. Dit soort betonboor kan echter alleen gebruikt worden in een geschikte SDS-plus boormachine of boorhamer. In de gebruiksaanwijzing van uw boormachine kunt u zien welk systeem betonboor u dient te gebruiken.

SDS-max betonboor

SDS-max betonboren worden in zware bouwhamers gebruikt die uitgerust zijn met het SDS-max systeem. U kunt deze betonboor kopen in premium 4-snijder kwaliteit, de allerbeste betonboren die er zijn. U kunt deze betonboor dus niet gebruiken in een normale of SDS-plus boormachine. In de praktijk komt het er meestal op neer dat bouwbedrijven en professionele klussers met dit soort betonboor werken, de meeste particulieren hebben geen machine voor dit soort betonboren.

2-snijder of 4-snijder betonboor

De 2-snijder betonboor heeft een kop met 2 snijvlakken. Deze wordt gebruikt bij de standaard klussen in beton. Wanneer er echter vaak in sterk of dik beton geboord dient te worden, worden 4 snijder boren vaak gekozen, deze boren hebben 4 snijvlakken en hebben de klus dus sneller geklaard en gaan langer mee. Vooral als er in gewapend beton geboord dient te worden, kunt u beter een 4-snijder betonboor kopen, normale betonboren komen hier niet doorheen. Deze 4-snijder heeft verder als groot voordeel dat gaten mooier rond geboord worden. Het boren op zich gaat wel langzamer omdat deze boor nu eenmaal meer wrijving geeft met het materiaal waarin geboord wordt.

Levensduur betonboor

Veel mensen vragen naar de levensduur van de betonboren die wij verkopen. Wij verkopen alleen goede kwaliteit boren, maar hier zitten wel gradaties in. Zoals u wellicht eerder heeft gelezen bieden wij diverse boren aan. Onze 4-snijder betonboor is uiteraard veel beter dan de standaard met twee koppen. Deze is dan ook uiterst geschikt voor zwaarder werk. Daarnaast is de levensduur ook sterk afhankelijk van welke soort boor u voor welke werkzaamheden gebruikt. Gebruik boren alleen voor de materialen waarvoor ze geschikt zijn. Anders ontstaat er een kans dat de boor beschadigd raakt en u deze niet meer kunt gebruiken. Zonde van de boor, tijd en geld. Bent u klaar met boren? Dan is het verstandig om de boor altijd goed schoon te maken en eventueel in te smeren met boorolie. Zo voorkomt u roestvorming aan de boor.

Betonboor kopen? Boorkopen.nl