Slangenboor

Filters
91 ProductenPagina 1 van 4

U wilt een slangenboor kopen? In deze categorie vindt u ons grote assortiment slangenboren. Dit type boor is uitermate geschikt voor te boren in zachte houtsoorten en is beschikbaar in alle dikte- en lengtematen. Vaak wordt deze slangenboor gebruikt voor het doorboren van houten balken en andere dikke zachthout soorten. Hieronder vindt u alle benodigde informatie zodat u de juiste slangenboor kunt kopen en zodat u deze op de beste manier kunt gebruiken. 

Wat zijn slangenboren?

Voordat u aan de slag gaat met slangenboren is het van belang om te weten wat deze boor precies is. Bent u van plan om mooie ronde diepe gaten te boren in zachte houtsoorten? Dan is onze slangenboor van goede kwaliteit het perfecte gereedschap! Deze houtboren zijn er in verschillende diameters en lengtes, zodat u de perfecte kunt vinden voor uw behoefte. Slangenboren hebben een zeskant aansluiting en een optimale spaan- en warmteafvoer, wat zorgt voor nauwkeurig boren en schade aan het hout voorkomt. Gemaakt van gehard staal, is aan de bovenkant een boorpunt gemonteerd voor eenvoudige centrering - waardoor de boor zich een eigen weg door het hout kan "graven". Hiermee kunt u precies het gat boren waar u het wilt hebben. 

Hoe herkent u een slangenboor?

Een slangenboor is een type boor die gemakkelijk te herkennen is aan zijn vorm. De slangenboor is eenvoudig te herkennen aan zijn vorm met als kenmerk een dunne as waar de schroefdraad omheen loopt. Het metaal is gevormd tot een spiraal, en de boor is vaak erg lang. De spiraalvorm is gebaseerd op de zogenaamde "Archimedes' Schroef." De boor is voorzien van een scherpe punt. Hierdoor kunt u precies boren waar u het gat wilt hebben. Deze ideale boor, ook wel eens balkenboor genoemd, is gemaakt van gehard staal en is er afhankelijk van de dikte in meerdere lengtes. Op onderstaande afbeelding is de slangenboor afgebeeld. Hierin kunt u de spiraalvorm en de schroefpunt gemakkelijk herkennen. 

Slangenboor

In welke houtsoorten boren met slangenboor

Een slangenboor is bedoeld om te boren in diverse houtsoorten. Toch is het niet de bedoeling dat deze boor wordt gebruikt in alle denkbare houtsoorten. Elke houtsoort vereist een iets andere boortechniek. De slangenboor kunt u in principe alleen gebruiken voor het boren in zachte houtsoorten. Daarnaast is deze boor in te zetten bij veelzijdige klussen. Of u nu een proefgat moet maken voor een schroef of een groot gat moet maken voor ventilatie, de slangenboor is opgewassen tegen de taak. Met zijn veelzijdigheid en universaliteit is de slangenboor een onmisbaar gereedschap voor iedereen die met hout werkt. Voor andere houtsoorten zoals hardhout kan een ander type houtboor noodzakelijk zijn. 

In Azobé hout boren met een slangenboor?

U kunt helaas niet boren in Azobé hout met onze gewone slangenboor. Hiervoor kunt u het beste boren met een hardhout slangenboor. Deze slangenboor heeft een bredere spiraal dan de gewone boor, waardoor hij ideaal is voor dit hardhout. De boren bevatten ook een extra tinlaag, die de warmteafvoer verbetert. Hierdoor kan de hardhout slangenboor beter tegen hitte dan de gewone boor. Dit maakt het proces van boren in Azobé hout veel gemakkelijker en efficiënter. Wilt u toch met een gewone slangenboor in hardhout boren? De kans op succes is niet zo heel groot, zeker niet als er meerdere gaten geboord dienen te worden. We raden het uiteraard niet aan maar wilt u echter met de gewone slangenboor slecht een enkel gaatje boren in hardhout, werk dan in ieder geval met een zo laag mogelijk toerental. Dit zal de kans op verbranden van de boor en het hout doen afnemen. 

Tips voor het boren met een slangenboor

Boren met een slangenboor hoeft niet moeilijk te zijn maar het is handig dat u beschikt over de juiste informatie wanneer u met slangenboren aan de slag gaat. Met een paar eenvoudige tips kunt u mooiere gaten boren en de levensduur van uw slangenboor verlengen. Met deze tips in gedachten boort u in een mum van tijd als een pro!

  1. Boor het gat niet ineens als dit niet eenvoudig gaat maar los de boor af en toe, zodat alle spaanders en schaafsel uit het gat komen. Zo wordt het hout niet te heet en krijgt u de beste resultaten.
  2. Boor met een lage snelheid en zet niet te veel druk op de boor. De boor zal zichzelf, met behulp van de schroef en de spiraal, in het hout trekken als u dat toelaat. 
  3. Zorg voor een goed onderhouden en scherpe boor. Een slangenboor die goed gebruikt wordt gaat een zeer lange tijd mee. Bent u klaar met het gat boren en gebruikt u de boor enige tijd niet meer? Dan is het verstandig om deze met een dunne laag boorolie in te smeren. Op deze manier komt er geen roest op de boor en kunt u hem een lange tijd gebruiken.

Grotere diameter boren

Bent u van plan om met een grotere diameter een gat te boren in hout? Dan heeft u een gatenzaag nodig. Gatzagen zijn er in bi-metalen en TCT-varianten. TCT is de betere boor voor boren in hout. Afhankelijk van de diameter die u nodig heeft, zijn er meerdere categorieën en maten gatenzagen verkrijgbaar.

Alles over een slangenboor kopen

Bent u op zoek naar een slangenboor van topkwaliteit? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In onze webshop kunt u precies vinden wat u zoekt en de producten zijn 99 van de 100 keer ruim op voorraad. De producten worden in detail beschreven zodat u altijd de benodigde informatie kunt vinden en de juiste boor voor uw klus kunt bestellen. In tegenstelling tot heel veel andere winkels hebben wij een groot assortiment slangenboren van diverse dikte- en lengtematen. We hebben een geweldig klantenserviceteam die altijd beschikbaar is om eventuele vragen te beantwoorden via de e-mail, telefoon of WhatsApp. Bel ons gerust met vragen over een artikel, onze klantenservice staat paraat met gratis advies. Of u nu één slangenboor nodig hebt of grote aantallen of verschillende soorten, wij kunnen u helpen precies te krijgen wat u nodig heeft. Bestel de slangenboren voor lange schroeven of slotbouten bij Boorkopen.nl voor de laagste prijzen. Voor 16.00 uur bestellen is vandaag versturen. Voor vragen kunt u contact opnemen met ons service team. Komt u uit de buurt van Roermond? Dan kunt u uw producten afhalen op afspraak op werkdagen tussen 08.00 uur en 16.00 uur. 

Video slangenboren

Zoals ze zeggen zegt één beeld meer dan 1.000 woorden. Daarom hebben we speciaal voor u een video opgenomen. In deze video vertellen we alle informatie over onze slangenboren die u nodig heeft. Daarnaast laten we uiteraard zien hoe u met deze boor te werk dient te gaan en hoe u moet boren in hout. Bent u van plan om aan de slag te gaan met deze boor en weet u niet precies hoe u te werk moet gaan? Onze service gaat verder dan andere webshops. In onderstaande video kunt u namelijk precies zien hoe u met onze slangenboren aan de slag moet gaan. Deze video zal u gegarandeerd verder helpen wanneer u met een slangenboor te werk wilt gaan!

Slangenboren kopen? Boorkopen.nl voor al uw boren.