Slangenboor

91 ProductenPagina 1 van 4

U wilt een slangenboor kopen? In deze categorie vindt u ons grote assortiment slangenboren. Dit type boor is uitermate geschikt voor te boren in zachte houtsoorten en is beschikbaar in alle dikte- en lengtematen. Vaak wordt deze slangenboor gebruikt voor het doorboren van houten balken en andere dikke zachthout soorten. Hieronder vindt u alle benodigde informatie zodat u de juiste slangenboor kunt kopen en zodat u deze op de beste manier kunt gebruiken. 

Wat zijn slangenboren?

Voordat u aan de slag gaat met slangenboren is het van belang om te weten wat deze boor precies is. Bent u van plan om mooie ronde diepe gaten te boren in zachte houtsoorten? Dan is onze slangenboor van goede kwaliteit het perfecte gereedschap! Deze houtboren zijn er in verschillende diameters en lengtes, zodat u de perfecte kunt vinden voor uw behoefte. Slangenboren hebben een zeskant aansluiting en een optimale spaan- en warmteafvoer, wat zorgt voor nauwkeurig boren en schade aan het hout voorkomt. Gemaakt van gehard staal, is aan de bovenkant een boorpunt gemonteerd voor eenvoudige centrering - waardoor de boor zich een eigen weg door het hout kan "graven". Hiermee kunt u precies het gat boren waar u het wilt hebben. 

Hoe herkent u een slangenboor?

Een slangenboor is een type boor die gemakkelijk te herkennen is aan zijn vorm. De houtboor is eenvoudig te herkennen aan zijn vorm met als kenmerk een dunne as waar de schroefdraad omheen loopt. Het metaal is gevormd tot een spiraal, en de boor is vaak erg lang. De spiraalvorm is gebaseerd op de zogenaamde "Archimedes' Schroef." De boor is voorzien van een scherpe punt. Hierdoor kunt u precies boren waar u het gat wilt hebben. Deze ideale boor, ook wel eens balkenboor genoemd, is gemaakt van gehard staal en is er afhankelijk van de dikte in meerdere lengtes. Op onderstaande afbeelding is de slangenboor afgebeeld. Hierin kunt u de spiraalvorm en de schroefpunt gemakkelijk herkennen. 

Slangenboor

In welke houtsoorten boren met slangenboor

Een slangenboor is bedoeld om te boren in diverse houtsoorten. Toch is het niet de bedoeling dat deze boor wordt gebruikt in alle denkbare houtsoorten. Elke houtsoort vereist een iets andere boortechniek. De slangenboor kunt u in principe alleen gebruiken voor het boren in zachte houtsoorten. Daarnaast is deze boor in te zetten bij veelzijdige klussen. Of u nu een proefgat moet maken voor een schroef of een groot gat moet maken voor ventilatie, de slangenboor is opgewassen tegen de taak. Met zijn veelzijdigheid en universaliteit is de slangenboor een onmisbaar gereedschap voor iedereen die met hout werkt. Voor andere houtsoorten zoals hardhout kan een ander type houtboor noodzakelijk zijn. 

In Azobé hout boren met een slangenboor?

U kunt helaas niet boren in Azobé hout met onze gewone slangenboor. Hiervoor kunt u het beste boren met een hardhout slangenboor. Deze slangenboor heeft een bredere spiraal dan de gewone boor, waardoor hij ideaal is voor dit hardhout. De boren bevatten ook een extra tinlaag, die de warmteafvoer verbetert. Hierdoor kan de hardhout slangenboor beter tegen hitte dan de gewone boor. Dit maakt het proces van boren in Azobé hout veel gemakkelijker en efficiënter. Wilt u toch met een gewone slangenboor in hardhout boren? De kans op succes is niet zo heel groot, zeker niet als er meerdere gaten geboord dienen te worden. We raden het uiteraard niet aan maar wilt u echter met de gewone slangenboor slechts een enkel gaatje boren in hardhout, werk dan in ieder geval met een zo laag mogelijk toerental. Dit zal de kans op verbranden van de boor en het hout doen afnemen. 

Hoe werkt een slangenboor?

Als eerste is het van groot belang om te weten dat er met een slangenboor op een laag toerental geboord moet worden. Een slangenboor beschikt over een scherp schroefdraad aan het einde van de boor. Deze schroefdraad wordt ook wel het centreerpunt genoemd en het zorgt ervoor dat er heel nauwkeurig geboord kan worden in het werkstuk. Daarnaast zet de schroefdraad zich vast in het hout, wat er vervolgens voor zorgt dat de slangenboor zich als het ware vanzelf in het hout trekt. Verder heeft een slangenboor een zeskant aansluiting. Deze zeskant aansluiting zorgt ervoor dat de boor niet kan slippen in de boormachine tijdens het boren. 

Grotere diameter boren

Bent u van plan om met een grotere diameter een gat te boren in hout? Dan heeft u een gatenzaag nodig. Gatzagen zijn er in bi-metalen en TCT-varianten. TCT is de betere boor voor boren in hout. Afhankelijk van de diameter die u nodig heeft, zijn er meerdere categorieën en maten gatenzagen verkrijgbaar.

Afwerking slangenboor gaten

Omdat de slangenboor een mooie grove spiraal heeft worden de spanen goed afgevoerd. Het is bij de toepassing van de slangenboor niet altijd nodig om een mooi afgewerkt gat te hebben maar wel zo fijn als het wel nodig is. Wilt u het gat nog beter afwerken omdat u bijvoorbeeld schroeven wilt gebruiken die verzonken dienen te worden, dan is er altijd nog de mogelijkheid dit met een verzinkboor te bewerkstelligen. Op deze manier is het gat al helemaal mooi afgewerkt.

Alles over een slangenboor kopen

Bent u op zoek naar een slangenboor van topkwaliteit? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In onze webshop kunt u precies vinden wat u zoekt en de producten zijn 99 van de 100 keer ruim op voorraad. De producten worden in detail beschreven zodat u altijd de benodigde informatie kunt vinden en de juiste boor voor uw klus kunt bestellen. In tegenstelling tot heel veel andere winkels hebben wij een groot assortiment slangenboren van diverse dikte- en lengtematen. We hebben een geweldig klantenserviceteam die altijd beschikbaar is om eventuele vragen te beantwoorden via de e-mail, telefoon of WhatsApp. Bel ons gerust met vragen over een artikel, onze klantenservice staat paraat met gratis advies. Of u nu één slangenboor nodig hebt of grote aantallen of verschillende soorten, wij kunnen u helpen precies te krijgen wat u nodig heeft. Bestel de slangenboren voor lange schroeven of slotbouten bij Boorkopen.nl voor de laagste prijzen. Voor 16.00 uur bestellen is vandaag versturen. Voor vragen kunt u contact opnemen met ons service team. Komt u uit de buurt van Roermond? Dan kunt u uw producten afhalen op afspraak op werkdagen tussen 08.00 uur en 16.00 uur. 

Slangenboren kopen? Boorkopen.nl voor al uw boren.