Stappenboor

Filters
12 ProductenPagina 1 van 1
Stappenboor 4-12 mm
Stappenboor 4-12 mm
€21,95
Stappenboor 6-20 mm
Stappenboor 6-20 mm
€33,95
Stappenboor 4-20 mm
Stappenboor 4-20 mm
€40,95
Stappenboor 6-25 mm
Stappenboor 6-25 mm
€40,95
Stappenboor 5-28 mm
Stappenboor 5-28 mm
€70,95
Stappenboor 4-30 mm
Stappenboor 4-30 mm
€76,95
Stappenboor 4-39 mm
Stappenboor 4-39 mm
€95,95
Stappenboor 6-30 mm
Stappenboor 6-30 mm
€77,95

Een goede stappenboor kopen of bestellen doet u in onze winkel of webshop. Wilt u een goede kwaliteit stappenboor kopen? Bij ons vindt u de juiste boor voor het boren in stappen in plaatwerk. Met een normale metaalboor is het bijna onmogelijk om een bestaand gat op te boren naar een andere diameter, maar met de juiste stappenboor lukt dit altijd. Een stappenboor bestaat namelijk uit een reeks van stappen in verschillende diameters. Er zijn veel verschillende stappen mogelijk per boor, let er bij de aanschaf van een stappenboor dus op welke u kiest. De meeste soorten zijn geschikt voor plaatwerk tot 4 mm dikte. Dit type boor boort, ontbraamt en verzinkt in één beweging. Net als bij alle bewerkingen van metaal wordt geadviseerd om boorolie te gebruiken voor de koeling, dit garandeert een lange stand tijd van de stappenboor. 

Stappenboor | trappenboor | trapboor | getrapte boor

De stappenboor kent diverse namen. Zo wordt deze boor waarmee u in stappen kunt boren in plaatwerk ook wel trappenboor, trapboor of getrapte plaatboor genoemd. Dit zijn dus verschillende benamingen, maar hiermee wordt altijd de stappenboor bedoeld. Een enkele keer wordt deze boor ook 'plaatboor' genoemd, dit komt doordat deze boor eigenlijk altijd wordt gebruikt om te boren in plaatwerk. 

Trappenboor diameters

De stappenboor wordt ook wel trappenboor genoemd. Dit komt doordat deze boor beschikt over een aantal 'trappen' om een bestaand gat op te boren naar een grotere diameter. In deze categorie vindt u diverse trappenboren met verschillende diameters. Zo zijn er bijvoorbeeld trappenboren die oplopen van 4 tot 12 millimeter, maar ook van 6 tot 30 millimeter. Het is vooraf noodzakelijk om te weten tot welke diameter u het bestaande gat wilt opboren. Zo kunt u namelijk de juiste trappenboor aanschaffen voor uw klus. 

Stappenborenset

Naast de lossen stappenboren die u in deze categorie terugvindt, bieden wij ook een stappenborenset aan. Deze set is handig wanneer u met diverse stappenboren in projecten dient te werken. In deze cassette zitten drie diverse stappenboren van de maten 6-30, 6-20 en 4-12 millimeter. Naast dat u altijd de juiste boor voor plaatwerk bij de hand heeft, zitten deze stappenboren mooi opgeborgen in een cassette.