Metaalborenset

8 ProductenPagina 1 van 1

U bent aan het overwegen om een metaalborenset te kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In deze categorie vindt u namelijk onze verschillende professionele metaalborensetjes. Wellicht heeft u al gezien dat de metaalborenset in diverse vormen en maten beschikbaar is. Zo bieden wij HSS rolgewast, HSS geslepen, titanium gecoate en met cobalt gelegeerde sets aan. Deze verschillende setjes zijn verkrijgbaar in diverse varianten qua inhoudsmaten, zo zijn er enkele sets met boren tot 10mm en sets tot 13mm. Kijkt u naar de prijs van een metaalborenset dan zal u opvallen dat deze veel goedkoper zijn dan wanneer u alle boren los koopt. Indien u dus een set koopt heeft u de meest gebruikte maten op voorraad en kunt u deze wellicht aanvullen met maten die u wel nodig heeft maar niet in een set zitten. Bij de metaalborenset lopen de maten over het algemeen op per halve millimeter. U koopt uw metaalborenset eenvoudig online in onze webshop! Toch op zoek naar een losse metaalboor? Die hebben we uiteraard ook in onze webshop. Om de boren lang te kunnen gebruiken is boorolie ook aan te raden.

Waarom een metaalborenset?

Waarom zou u nou een metaalborenset aanschaffen? Op deze vraag hebben wij een zeer goed antwoord. Een metaalborenset is namelijk zeer handig wanneer er diverse gaten geboord moeten worden van verschillende grootte. Daarnaast is zo'n set praktisch omdat u altijd de juiste boor in huis heeft. U kunt de metaalboren gemakkelijk bewaren in de set. Zo weet u op welke plek de boren liggen en hoeft u niet te zoeken. Indien u een boor dient te vervangen, hoeft u geen complete set aan te schaffen maar kunt u een losse boor kopen om uw metaalboren set weer compleet te maken.

Diverse soorten van de metaalborenset

Welke metaalborenset u het beste kunt aanschaffen ligt aan de klus die u wilt klaren. Ten eerste is het handig om te achterhalen welke maten van de boor het meest praktisch zijn voor u. Wij bieden namelijk sets aan van 16 en 25delig. Ten tweede is het noodzakelijk om te weten in welk soort metaal u wilt gaan boren. In onze webshop bevinden zich rolgewalste, geslepen en de met cobalt gelegeerde metaalborenset. Daarnaast bieden wij ook een metaalborenset aan van stappenboren en gatenzagen. In onderstaande tekst zullen we de verschillende setjes toelichten.

  • HSS rolgewalste set: De HSS rolgewalste metaalborenset bevindt zich in onze webshop in 16 en 25delig. Met deze HSS rolgewalste metaalborenset is het geschikt om te boren in diverse soorten metaal zoals ijzer, zink, aluminium, koper, lood, staal en kunststof.
  • HSS geslepen set: Bij de HSS geslepen metaalboren set heeft u keuze uit 16 en 25delig. De HSS geslepen metaalboor is van betere kwaliteit dan de HSS rolgewalste. Deze set kunt u aanschaffen wanneer u gemakkelijker of in dikkere metaal wilt boren.
  • HSS geslepen tin coated set: De metaalborenset met titanium coating heeft qua boren dezelfde goede kwaliteit als de HSS geslepen variant, echter is deze nog voorzien van een titanium coating die ervoor zorgt dat de boor meer wrijvingswarmte kan verdragen.
  • Met cobalt gelegeerde set: Ook bij de met cobalt gelegeerde metaalboren set kunt u kiezen uit 16 en 25delig. De cobalt boren zijn speciaal ontwikkeld voor het boren in RVS, inox en andere harde en moeilijk te verspanen metaalsoorten. Dus wanneer u van plan bent om te boren in moeilijk te verspanen metaalsoorten kunt u het beste een van deze sets aanschaffen.
  • Stappenborenset: Bent u van plan om een bestaand gat op te boren naar een grotere diameter? Dan kunt u het beste onze stappenborenset aanschaffen. Met onze stappenborenset wordt het onmogelijke mogelijk. Deze set is alleen verkrijgbaar in een 3delige set.
  • Gatenzaagset: Een gatenzaagset komt goed van pas wanneer u grote gaten wilt boren in de meest voorkomende plaatstaal soorten en RVS. Deze metaalborenset bestaat uit 16 delen, zo heeft u altijd de juiste boor bij de hand. 

Metaalborenset kopen? Boorkopen voor al uw sets.