AA batterijen vormen een onmisbaar onderdeel van het leven van u en vele anderen in Nederland. De AA batterijen zijn namelijk de meest gebruikte batterijen. De goedkope AA batterijen doen het bijvoorbeeld goed in een klokje of zaklampen terwijl een duurdere erg lang meegaat en geschikt is voor zwaardere apparaten.

Zoals u wellicht uit bovenstaande tekst haalt, zijn er diverse uitvoeringen van de AA batterijen beschikbaar op de markt. Variërend van alkaline en lithium tot herlaadbare varianten. Bovendien bestaan er verschillen in de spanning en capaciteit tussen deze varianten. Hoewel er een verscheidenheid aan opties is, wordt in de meeste gevallen met de term 'AA batterijen' eigenlijk de alkaline variant bedoeld.

Vind de perfecte AA batterij

Indien u op zoek bent naar een AA batterij, bent u bij ons uiteraard aan het juiste adres. U vraagt zich mogelijk af waarom een webshop voor boren batterijen aanbiedt. Sinds 2012 hebben we een speciale webshop voor batterijen, en dankzij de vraag van onze klanten om batterijen en boren te kunnen combineren, hebben we besloten een deel van ons assortiment batterijen toe te voegen aan onze webshop. Hierdoor kunt u eenvoudig de gewenste batterijen aanschaffen samen met uw boren.

Wellicht wilt u weten welke AA batterij het meest geschikt is voor uw apparatuur. Daarom willen we graag de verschillende soorten AA batterijen die we aanbieden, toelichten zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Diverse soorten AA batterijen

Op de markt zijn verschillende soorten batterijen verkrijgbaar. Een veelvoorkomende variant is de wegwerpbatterij, ook wel bekend als de alkaline batterij. Dit type is veruit de meest verkochte AA batterij. De standaard wegwerpbatterij heeft een nominale spanning van 1,5V en kan slechts eenmaal worden gebruikt. In tegenstelling hiermee kunnen oplaadbare batterijen meerdere keren worden opgeladen. Wanneer een oplaadbare batterij leeg raakt, is het mogelijk deze opnieuw op te laden via een batterijlader, waarna deze weer klaar is voor gebruik.

Naast de eerder genoemde batterijtypen bestaat ook de lithium AA batterij. Deze batterij vertegenwoordigt een geheel andere categorie dan de eerder genoemde varianten. Zowel wegwerp- als oplaadbare lithium batterijen zijn beschikbaar. Lithium batterijen hebben doorgaans een grotere lading en zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen waarbij de prestaties van alkaline batterijen tekortschieten.

Topmerken AA batterijen in ons assortiment

In onze webshop treft u diverse hoogwaardige batterijen aan. We bieden een ruime keuze aan AA batterijen van gerenommeerde merken zoals Duracell, Panasonic, Varta, Energizer, Ansmann en Philips. Ons aanbod is zorgvuldig samengesteld om u enkel de beste opties te bieden.

Het onderscheid tussen AA en AAA batterijen

Vaak worden AA- en AAA-batterijen door elkaar gehaald. Om dit misverstand te verhelderen, willen we graag het verschil tussen deze twee benadrukken. Hoewel de namen sterk op elkaar lijken, is er één duidelijk onderscheid: de toevoeging van een enkele "A". Bovendien verschillen ze duidelijk in formaat. AA batterijen zijn aanzienlijk groter dan de AAA-varianten. De lengte van een AA batterij bedraagt 50,5 mm met een diameter van 14,5 mm, terwijl een AAA-batterij een lengte heeft van 44,5 mm en een diameter van 10,5 mm. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze batterijen niet onderling uitwisselbaar zijn.

Indien u overweegt AA batterijen te kopen of te bestellen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem gerust een kijkje in ons volledige assortiment, waarin naast batterijen ook houtboren, betonboren, metaalboren, gatenzaag of decoupeerzaagjes. U kunt vertrouwen op onze ruime voorraad en hoogwaardige producten.