AA batterijen, gegarandeerd dat u en de rest van de Nederlandse bevolking ze gebruikt. AA batterijen zijn namelijk de meest gebruikte batterijen. Van de goedkope AA batterij die het geweldig doet in een klokje of zaklampje tot de duurdere alkaline AA batterij van bijvoorbeeld Duracell die erg lang meegaat en geschikt is voor zwaardere apparaten. Zoals u misschien al uit deze zin haalt, zijn er meerdere uitvoeringen van de AA batterijen op de markt. De AA batterij zijn er namelijk in alkaline, lithium en oplaadbare varianten. Daarin zitten ook nog verschillen in de spanningen. Toch wordt er 99 van de 100 keer de alkaline variant bedoeld wanneer er over AA batterijen gesproken wordt.

AA batterij kopen

Bent u op zoek naar een AA batterij? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wellicht denkt u, waarom verkoopt een borenwebshop batterijen? Al sinds 2012 hebben we een webshop in batterijen en doordat veel klanten ons de vraag stelde of ze batterijen en boren samen kunnen bestellen hebben we besloten een deel van ons batterijenassortiment toe te voegen aan deze webshop. Dat maakt het makkelijk voor u om de gewenste batterijen te kopen bij uw boren. Wellicht vraagt u zich af welke AA batterij u het beste kunt kopen voor uw apparatuur. Daarom zullen we de diverse AA batterijen die zich in ons assortiment bevinden toelichten zodat u de juiste AA batterij kunt kopen. 

Wegwerp- en oplaadbare batterijen

Er zijn diverse soorten batterijen op de markt. Een daarvan is de wegwerpbatterij. Deze batterij wordt ook wel de alkaline batterij genoemd en is de meest verkochte AA batterij op de markt. De standaard wegwerp AA batterij heeft een nominale spanning van 1,5V. Zoals de naam eigenlijk al zegt kunt u deze batterij maar één keer gebruiken. De alkaline batterij is voor eenmalig gebruik en kan niet opgeladen worden. Een andere variant batterij is de oplaadbare batterij. Deze batterij kunt u meerdere malen opladen. Wanneer de batterij leeg raakt, kunt u deze opladen in een batterijlader en wanneer deze vol is kunt u de batterij weer gebruiken. Wanneer de wegwerpbatterij leeg is, dient u deze niet in het gewone afval te gooien maar dient u deze bij het chemisch afval te gooien. U kunt de lege batterijen altijd inleveren in de winkel waar u batterijen kunt kopen. 

De wegwerp batterij heeft een grotere capaciteit dan de oplaadbare uitvoering. Om deze reden hoeft deze batterij minder vaak gewisseld worden. De oplaadbare batterij moet daarentegen vaker gewisseld worden. Dit lijkt in eerste instantie geen probleem en veel apparaten zullen hier dan ook geen problemen mee ervaren. Maar sommige apparaten zullen iets minder goed presteren, zoals iets minder licht bij bijvoorbeeld speelgoed auto's. 

Lithium AA batterij

De lithium AA batterij is een compleet andere batterij dan bovengenoemde batterijen. Van de lithium variant bestaan er ook wegwerpbare en oplaadbare. De Lithium batterijen heeft een veel grotere lading en is inzetbaar bij diverse toepassingen waarbij de alkaline niet voldoende levert om het apparaat aan het werken te krijgen. De lithium AA batterij met een spanning van 1,5V is de wegwerp variant en de meest gebruikte lithium batterij. Er bestaat ook de oplaadbare lithium batterij met een spanning van 3,6V, echter is deze niet inzetbaar voor de alkaline batterij. Deze 3,6V werkt alleen op apparaten die geschikt zijn voor 3,6V. Er bestaat ook een wegwerp lithium AA batterij in 3,6 volt, uiteraard is ook deze niet inzetbaar voor de alkaline batterij. 

Merken AA batterijen

In onze webshop komt u diverse A-merken batterijen tegen. In ons assortiment vindt u diverse AA batterijen van de merken zoals Duracell, Panasonic, Varta, Energizer, Ansmann en Philips. Wij leveren alleen de beste AA batterijen en kiezen ervoor om dan ook alleen A-merken aan te bieden. 

Verschil AA en AAA batterijen

Vaak worden deze twee type batterijen verward met elkaar. Om deze reden willen we gaan belichten wat de verschillen nou eigen zijn tussen de AAA en AA batterij. De benaming van deze twee lijken veel op elkaar. Er komt alleen één A bij. Ook aan het uiterlijk is te zien dat hier duidelijk verschil in zit. De AA batterij is namelijk heel wat groter dan de AAA variant. Een AA batterij heeft een lengte van 50,5mm en diameter 14,5mm en een AAA batterij heeft lengte 44,5mm en diameter 10,5mm. U kunt deze batterijen om deze reden dan ook niet voor elkaar vervangen. 

AA batterijen kopen of bestellen? Bij ons bent u aan het juiste adres. Maak uw bestelling compleet met onze metaalboren, houtborenbetonborengatenzagen en decoupeerzaagjes