C cell batterijen, in de volksmond vaak C batterijen genoemd, zijn makkelijk te herkennen aan zijn vorm. Toch worden deze batterijen ook wel eens door elkaar gehaald met de D batterij wat eigenlijk helemaal niet zo gek is. Deze batterijen zijn dikke ronde batterijen. Het verschil qua uiterlijk is dat de C batterij iets kleiner is dan de D batterij en de D batterij dan uiteraard iets dikker is. Doordat de C batterij een dikke batterij is kan er redelijk veel lading in en daardoor kunnen deze batterijen gebruikt worden voor producten die veel energie nodig hebben. Binnen de C batterijen kennen we twee verschillende. De alkaline variant en de oplaadbare C batterij. 

Verschillende type C batterij

Van de C batterijen kennen we twee types. De alkaline C batterij en de oplaadbare C batterij. Van onze C batterijen komt u in de website diverse merken tegen zoals Duracell, Ansmann, Varta en Energizer. Onze alkaline C batterijen zijn niet oplaadbare batterijen en worden vaak gebruikt in apparaten zoals speelgoed, zaklampen en radio's. Wanneer deze C batterij leeg is dient u deze weg te gooien bij het chemische afval. Naast de alkaline C cell bevinden zich er ook oplaadbare C batterijen in ons assortiment. Deze batterij is voor vrijwel alle toepassingen geschikt waarvoor u normaal alkaline C batterijen gebruikt. De capaciteit van deze batterij is echter minder dan de alkaline, u zult de batterij daarom vaker moeten opladen of u dient een hoge capaciteit oplaadbare C batterijen te kopen. 

Oplader voor C batterijen

Voor onze oplaadbare C batterijen hebben we natuurlijk ook batterij opladers. In onze webshop vindt u diverse opladers terug. Vaak wanneer u C batterijen wilt opladen dient u een universele batterijlader aan te schaffen. Met deze batterijlader kunt u vrijwel elke batterij, mits deze oplaadbaar is, op te laden. Dat is natuurlijk voordelig wanneer u meerdere batterijen buiten de C batterij wilt opladen. 

C batterij opbergen

U heeft een C batterij of meerdere C batterijen gekocht. Meestal koopt u deze omdat de batterij in uw apparaat leeg is en u deze moet vervangen. Soms koopt u meerdere en heeft u ze niet allemaal meteen nodig. Dan is het belangrijk om te weten op welke plek u deze batterijen het beste kunt opbergen. Vaak kunt u bij bedrijven die batterijen verkopen opbergdoosjes aanschaffen. Wilt u deze niet aanschaffen? Dan is het belangrijk dat de C batterij op kamertempratuur en donkere plek opgeborgen wordt. Daarnaast is het verstandig, als u kinderen heeft, deze batterijtjes zo hoog mogelijk op te bergen in bijvoorbeeld een keukenkastje. Er gebeuren namelijk nogal wat ongelukjes en die wilt u uiteraard voorkomen. 

Waarom verkopen wij batterijen?

U zult zich vast afvragen waarom er batterijen op een borenwebshop verkocht worden. Dit komt doordat wij vanaf 2012 een webshop in batterijen zijn begonnen. Erna zijn we boren gaan verkopen via deze webshop. We krijgen steeds vaker de vraag van klanten of ze batterijen en boren in een keer kunnen bestellen. Om deze reden hebben we besloten om ons assortiment batterijen ook aan te bieden in deze webshop. Dit maakt het voor u gemakkelijk om uw benodigde batterijen samen met uw boren aan te schaffen. Boorkopen.nl is dus uw adres voor batterijen en boren!

Kijk ook eens bij alle batterijen, houtboren, betonboren, metaalboren of wellicht heeft u behoefte aan een gatenzaag of decoupeerzaagjes, deze zijn allemaal uit eigen grote voorraad leverbaar.