De voorraad die aangegeven staat is ook echt op voorraad
Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
4,6/5 tm-google
 Boren in betonnen latei

Boren in betonnen latei

0 reactie minuten lezen

Ben je van plan om gaten te boren in een betonnen latei? Dan is het handig om te weten welke type boor je hiervoor kunt gebruiken. Een betonnen latei is een draagconstructie die gebruikt wordt boven een muuropening voor bijvoorbeeld een raam of deur om de belasting boven de muuropening op te vangen. In een betonnen latei zit meestal een metalen bewapening. Om deze reden kun je niet op iedere plek in de latei met een gewone betonboor aan de slag gaan.

Met welke boor kun je boren in een betonnen latei?

Meestal zit in een betonnen latei op bepaalde stukken metalen bewapening. Deze bewapening zit meestal of in het midden of in de boven- en onderkant van de latei. Het is dus handig dat je weet waar deze metaalstukjes zich bevinden, want met een normale betonboor kun je niet in gewapend beton boren. Ben je dus van plan om te boren in het stuk waar geen metaal zit in de betonnen latei? Dan kun je aan de slag gaan met een normale betonboor. Ben je van plan om wel te boren in de bewapening? Dan dien je een 4-snijder betonboor te gebruiken. 

boor voor betonnen latei

Boor kopen voor een betonnen latei

Wil je een boor kopen om te boren in een betonnen latei? Het makkelijkste is het om een viersnijder boor aan te schaffen. Deze zijn wat duurder in aanschaf, maar met deze boor weet je zeker dat je op elke plek in de betonnen latei kunt boren. Ga je toch liever voor de goedkopere optie? Dat is uiteraard ook mogelijk. Let er wel op dat je met een gewone betonboor absoluut niet door de metalen stukken in het beton komt, dus dan moet je zeker te weten dat op de stukken waar je wilt boren geen bewapening zit.

betonboor betonnen latei

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0