Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Zeer ruime voorraad kwaliteitsproducten
Veilig betalen
14 dagen recht van retour
4.5/5 tm-google
Spiraalboor

Spiraalboor

0 reactie minuten lezen

"Verkopen jullie ook een spiraalboor?" Deze vraag krijgen wij regelmatig van klanten. In principe is bijna elke boor een spiraalboor. Bekijk bijvoorbeeld onderstaande afbeelding, daar ziet u een spiraalvormige metaalboor maar ook andere boren zoals onze slangenboren hebben zo'n spiraalvorm. Er kunnen dus heel veel verschillende boren bedoeld worden wanneer iemand een spiraalvormige boor nodig heeft. Een spiraalboor is een boor waarbij de spanen via een spiraalvormige groef uit het gat worden afgevoerd. 

geslepen hss metaalboor

De juiste spiraalboor kiezen

Een spiraalboor is een begrip en hier wordt niet per se één soort boor mee bedoeld. Het kan namelijk een metaalboor zijn maar ook houtboren, steenboren en betonboren hebben een spiraalvorm. Omdat bijna elke boor een spiraalboor is, is het noodzakelijk om te achterhalen welke soort boor de ideale boor is voor uw klus. U zult zich af moeten vragen in welk soort materiaal u een gat wilt boren. Met een houtboor kunt u bijvoorbeeld niet in metaal boren. Er zijn dus zeer veel verschillen in de spiraal, de spiraalboor voor beton heeft bijvoorbeeld een zeer grove spiraal omdat deze gruis moet afvoeren terwijl een spiraalboor zoals de metaalboor spanen dient af te voeren. De bouw is dus steeds verschillend. De spiraalboor is dus te koop voor enorm veel diverse toepassingen. Daarnaast is het handig om te weten hoe groot en hoe diep u het gat wilt boren. Qua diameter en lengtematen zijn namelijk ook nog heel veel mogelijkheden. Als u op beide vragen een antwoord heeft, kunt u aan de slag met het zoeken naar de juiste boor.

Spiraalboor

Tips bij het gebruiken van spiraalboren

Alle boren die u in onze webshop kunt kopen zijn van uiterst goede kwaliteit. Uiteraard zult u zelf op de juiste manier met de boren om moeten gaan om zo de levensduur te verlengen. Hieronder zullen we enkele tips meegeven die u kunt toepassen bij het gebruiken van dit type boor. 

  1. Zorg er altijd voor dat u gebruik maakt van scherp gereedschap. Een boor die versleten is vraagt veel meer energie en kunnen schade veroorzaken. 
  2. Bent u van plan om in metaal te boren? Zorg er dan voor dat u gebruik maakt van boorolie. Dit verhoogt de levensduur van het gereedschap en zorgt tevens voor een mooier gat. 
  3. Bent u klaar met het gat boren en gebruikt u de boor enige tijd niet meer? Maak de boor schoon en berg hem goed op. Onze tip: smeer de boor in met een laagje boorolie, dit voorkomt roest op de boor.

Spiraalboor kopen

Wilt u een spiraalboor kopen? Dan is het verstandig om bovenstaande tekst alvorens te lezen. Het is namelijk belangrijk dat u de juiste boor aanschaft voor uw klus. Bij Boorkopen.nl vindt u een groot assortiment van verschillende spiraalboren voor verschillende doeleinden. Zo bieden wij diverse houtboren aan die een spiraal hebben zoals de machinale houtboor, de slangenboor en de hardhoutboren. Daarnaast bieden we ook een aantal metaalboren met een spiraal aan en een aantal spiraalvormige beton- en steenboren. Een uitgebreid assortiment en altijd de juiste boor voor uw klus beschikbaar in ons assortiment! Twijfel niet langer en bekijk snel ons assortiment.

Bent u er nog niet over uit welke boor u het beste gebruikt voor uw klus? Neem contact met ons op via [email protected], bel 0475 480727 of kom langs in ons magazijn in Roermond voor de beste klantenservice. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0