De voorraad die aangegeven staat is ook echt op voorraad
Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
4,6/5 tm-google
Met welke boor kun je snel in hout boren?

Met welke boor kun je snel in hout boren?

0 reactie minuten lezen

Je bent aan het klussen en je wilt snel een gat boren in hout. Je vraagt je af of dit wel gaat? Het antwoord hierop is simpelweg ja. 

Wanneer je snel een gat wilt boren in hout voor bijvoorbeeld doorvoergaten voor leidingen dan is de afwerking van het gat niet belangrijk. Dit komt doordat het later afgewerkt wordt en op het moment gewoon een snel gat geboord moet worden. Boren in hout kun je met meerdere boren maar welke boor is geschikt om snel te boren in hout? Wanneer je snel een gat wilt boren in hout kun je het beste kiezen voor een speedboor, ook wel vlinderboor genoemd.

Waarom dit type boor gebruiken om snel in hout te boren?

De speedboor is speciaal ontwikkeld om supersnel in hout te boren. Je gebruikt deze boor, zoals de naam al zegt, op een hoge snelheid. Vooraan de boor zit een scherpe punt voor de aanzet, de twee geslepen vleugels zorgen op een hoog toerental dat de boor zich razendsnel door het hout boort. Zorg er wel voor dat de boor recht in het werkstuk gezet wordt, zodat beide snijvlakken van de boor benut worden.

De speedboor is er voor relatief grote gaten, de diameter varieert van 6mm tot maar liefst 40mm en is leverbaar in korte en lange uitvoering. Mocht de boor nog langer moeten dan de lange uitvoering (40 cm), dan zijn er ook nog verlengstukken leverbaar. Iedere speedboor is voorzien van een quicklock systeem zodat deze niet kan slippen in de boormachine. Ook voor andere houtboren ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0