Met welke boor kun je snel in hout boren?

  • Geplaatst op
  • 0
Met welke boor kun je snel in hout boren?

Supersnel gaten boren in hout , gaat dat?

Soms heb je een klus waarbij je snel gaten in hout dient te boren , bijvoorbeeld doorvoergaten voor leidingen. De afwerking van het gat is niet belangrijk omdat het later afgewerkt wordt , er moet gewoon even snel een gat geboord worden.

In dit geval kun je kiezen voor de speedboor , ook wel vlinderboor genoemd.

De speedboor is speciaal ontwikkeld om supersnel door hout te boren , je gebruikt deze boor , zoals de naam al zegt , op hoge snelheid. Vooraan de boor zit een scherpe punt voor de aanzet , de twee geslepen vleugels zorgen op een hoog toerental dat de boor zich razendsnel door het hout boort. Zorg er wel voor dat de boor recht in het werkstuk gezet wordt , zodat beide snijvlakken van de boor benut worden.

De speedboor is er voor relatief grote gaten , de diameter varieert van 6mm tot maar liefst 40mm en is leverbaar in korte en lange uitvoering. Mocht de boor nog langer moeten dan de lange uitvoering (40 cm) , dan zijn er ook nog verlengstukken leverbaar. Iedere speedboor is voorzien van een quicklock systeem zodat deze niet kan slippen in de boormachine.

Heeft u een houtboor nodig voor andere klussen , ook deze hebben we in het assortiment.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »