Een betonboor of steenboor kopen of bestellen doet u in onze winkel of webshop. Wilt u boren kopen om te boren in beton of steen, dan dient u zich af te vragen welk soort steen of beton u wilt bewerken maar ook hoe diep het gat in het materiaal moet worden. Het spreekt voor zich dat u bij het boren in beton een betere kwaliteit nodig heeft dan voor in baksteen, daarom hebben wij ook verschillende kwaliteiten van de betonboor en steenboor op voorraad. Voor iedere klus de juiste boor om te boren in beton of steen. In deze webshop kunt u steenboren maar ook betonboren kopen in verschillende lengtes, dus niet alleen de standaard lengtes maar ook de lange steenboren en lange betonboren. Lees verder om erachter te komen wanneer u voor een steenboor en wanneer u voor een betonboor moet kiezen om de klus te klaren.

Wanneer kiezen voor steenboren?

Wanneer moet u kiezen voor een steenboren? Een steenboor kunt u namelijk niet gebruiken in alle materialen. De steenboren die wij aanbieden zijn allemaal van zeer goede kwaliteit en u kunt onze steenboren gebruiken om gaten te maken in onder andere:

  • Steen
  • Voegen
  • Baksteen
  • Cellenbeton
  • Gips
  • Pleisterwerk

Onze steenboren zijn prima boren maar dat betekent niet dat je met een steenboor in beton kunt boren. Steenboren zijn namelijk niet bedoeld om te boren in beton. Om te boren in beton dient u een betonboor te gebruiken, die zijn van een veel betere kwaliteit dan een steenboor. In beton boren gaat echter met meerdere soorten betonboren, waarover hieronder meer.

Wanneer betonboren kopen?

Zoals u wellicht eerder in dit stuk heeft gelezen zijn steenboren niet geschikt voor het boren in beton. Gelukkig kunt u betonborenkopen, die dit wel mogelijk maken. Betonboren kopen bij ons betekend boren kopen van zeer goede kwaliteit en u kunt ze onder andere gebruiken voor dezelfde toepassingen als een steenboor maar ook als u gaten wilt maken in de volgende materialen:

  • Harde steensoorten
  • Beton
  • Gewapend beton

We begrijpen het dat u nu nog steeds twijfelt of u het beste een betonboor of een steenboor kunt aanschaffen. De tip die wij kunnen meegeven is dat als u uiteenlopende klussen heeft (waarbij er in meerdere materialen geboord moet worden) het de overweging waard is om betonboren te kopen in plaats van steenboren. Heeft u dus uiteenlopende klussen, dan is het de overweging waard een beton boor te kopen, omdat u met deze boor ook in steen kunt boren. Let er wel altijd op welke kwaliteit boren u gaat kopen. Steenboren/ betonboren zijn er in verschillende soorten, in de webshop kunt u alle soorten steenboren alsook betonboren kopen van goede kwaliteit. Voor zachtere materialen zoals baksteen of cellenbeton kunt u meestal de standaard kwaliteit steenboor kopen, anders dan wanneer u wilt gaan boren in hard beton. Hiervoor kunt u een standaard betonboor kopen, geschikt voor de normale boormachine met standaard boorkop, de standaard SDS-plus betonboren en voor het zwaardere werk zoals gewapend beton 4-snijder SDS plus betonboren en de SDS-plus beitels. Voor de professional is er de SDS-max betonboor. SDS betonboren die u bij ons kunt kopen zijn betonboren van het type SDS plus en SDS max, let u er dus op dat uw boormachine dan ook geschikt is voor SDS plus of SDS max betonboren.

Wat zijn de verschillen tussen een steenboor en een betonboor?

Naast dat de steenboor en betonboor bedoeld zijn voor diverse materialen zijn er nog een aantal verschillen tussen deze twee boren. Een steenboor wordt veelal gebruikt in de mijnbouw om grote stenen op te breken in kleine stukken die gemakkelijker kunnen worden verwijderd. Het zijn in wezen grote aangedreven hamers die een roterende beweging gebruiken om rotsen te beuken en te verbrijzelen. De boren kunnen worden gemonteerd op grote voertuigen of stationaire platforms en worden vaak gebruikt in combinatie met andere mijnbouwapparatuur zoals hydraulische graafmachines en shovels. De kleine steenboren die bij ons te koop zijn, zijn hiervan afgeleid. Een betonboor wordt gebruikt om door beton en ander metselwerk te boren. Een betonboor kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het boren van gaten voor ankerbouten, deurscharnieren of andere doeleinden.

Naast deze feitelijke verschillen waarvoor de boren gebruikt worden zijn er ook een aantal visuele verschillen. Er zijn verschillende manieren waarop men een betonboor kan herkennen. Een manier waardoor u kunt herkennen met welke boor u te maken heeft is de kleur van de boor. De betonboor is namelijk donker van kleur en de zilverboren worden voor metaal gebruikt. Dit is handig om te weten wanneer u steenboren en betonboren bij elkaar hebt liggen. Op deze manier kunt u de boren redelijk makkelijk uit elkaar houden. Een andere manier om een betonboor te identificeren is door zijn gewicht. Betonboren zijn zwaarder dan de meeste elektrische gereedschappen, omdat ze meer metaal bevatten.

Hoe ziet een steenboor eruit?

steenboor

De steenboor ziet er welhaast hetzelfde uit als de betonboor. Zoals je hierboven kunt lezen is het verschil te zien aan de kleur van de boor en verder is bij de steenboor de schacht en de kop van hetzelfde materiaal, dit is bij de betonboor niet het geval. Op de afbeelding hier boven kunt u inderdaad zien dat de gehele steenboor dezelfde kleur heeft, namelijk zilver. De steenboor heeft dezelfde kleur omdat de boor is gemaakt van hetzelfde materiaal. Bij het boren in steen heeft u meestal de klopfunctie van uw boormachine niet nodig. Bij een betonboor is de kleur van de kop vaak afwijkend van de boor omdat de kop van harder materiaal gemaakt is. Steenboren kunt u dus niet gebruiken in beton, hiervoor is de kwaliteit niet goed genoeg.

Hoe ziet een betonboor eruit?

normale betonboor

Het is al een aantal keer gezegd maar we zeggen het graag nog een keer; een betonboor is een gereedschap dat wordt gebruikt om gaten in beton te boren. Het heeft aan het uiteinde een roterend bit dat in het beton dringt. Het kan worden gebruikt om gaten te boren voor ankers, schroeven of wapening. De betonboor is meestal gemaakt van snelstaal en is verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de grootte van het gat dat u moet boren. In onze webshop zijn een tal verschillende betonboren te vinden. We leggen u graag de verschillen uit van deze boren en welke betonboor bij welk karwei gebruikt kan worden.

Wat voor boor heb je nodig voor beton?

Als u er van overtuigd bent dat u een betonboor nodig heeft voor uw klus is het uiteraard belangrijk om te kijken welke betonboor u nodig heeft want ook daarin zijn verschillen. Bij betonboren is er ook nog verschil in opnameschacht. Een normale betonboor heeft een ronde opname os soms een zeskant opname, deze is dus geschikt om in een standaard boormachine of accuboormachine met klopstand te gebruiken. Dikkere maten standaard betonboren zijn afgedraaid zodat ze wel altijd in de boorkop passen. Hieronder zullen ze verschillende betonboren in ons assortiment worden toegelicht inclusief een afbeelding van de boor. 

SDS plus betonboor

Het SDS+ systeem kenmerkt zich door sleuven in de opname, deze betonboren worden gebruikt in uw hamerboor met SDS+ aansluiting en passen niet in een normale boormachine. Met een normale boormachine bedoelen we een machine die geschikt is om boren aan te spannen die een ronde aansluiting hebben. Dit soort betonboor kan echter alleen gebruikt worden in een geschikte SDS-plus boormachine of boorhamer. In de gebruiksaanwijzing van uw boormachine kunt u zien welk systeem betonboren u dient te gebruiken.
 

SDS-max betonboren

SDS-max betonboren worden in zware bouwhamers gebruikt die uitgerust zijn met het SDS-max systeem. U kunt deze betonboren kopen in premium 4-snijder kwaliteit, de allerbeste betonboren die er zijn. U kunt deze betonboren dus niet gebruiken in een normale of SDS-plus boormachine. In de praktijk komt het er meestal op neer dat bouwbedrijven en professionele klussers met dit soort betonboor werken, de meeste particulieren hebben geen machine voor dit soort betonboren.

2-snijder of 4-snijder betonboor

De 2-snijder betonboor heeft een kop met 2 snijvlakken. Deze wordt gebruikt bij de standaard klussen in beton. Wanneer er echter vaak in sterk of dik beton geboord dient te worden, worden 4 snijder boren vaak gekozen, deze boren hebben 4 snijvlakken en hebben de klus dus sneller geklaard en gaan langer mee. Vooral als er in gewapend beton geboord dient te worden kunt u beter een 4-snijder betonboor kopen, normale betonboren komen hier niet doorheen. Deze 4-snijder heeft verder als groot voordeel gat gaten mooier rond geboord worden. Het boren op zich gaat wel langzamer omdat deze boor nu eenmaal meer wrijving geeft met het materiaal waarin geboord wordt.
 
  2-snijder SDS-plus  4-snijder SDS plus  SDS-max
SDS plus betonboor

SDS plus betonboor 4 snijder

SDS-max hamerboor

Lange steenboren | lange betonboren

De korte uitvoeringen van de steenboren en betonboren is veelal goed voor de meest voorkomende klussen. Echter is het zo nu en dan nodig om te werk te gaan met een lange steenboor of lange betonboor. Wanneer u op zoek bent naar een lange steenboor of lange betonboor bent u bij ons ook aan het goede adres. Wij leveren meerdere lengtes steenboren alsook betonboren. Bij ons kunt u lange steenboren, lange betonboren met ronde aansluiting en lange betonboren met SDS aansluiting in 2 snijder en 4 snijder uitvoering (voor gewapend beton) en de lange betonboor met SDS-max aansluiting kopen. Op bestelling kunnen we zelfs extra lange betonboren tot 1 meter lengte van zeer goede kwaliteit leveren, neemt u gerust contact met ons op indien u deze lengte wenst voor het boren in beton.

lange staanboren en betonboren

Wanneer u de dikte weet waarmee u wilt gaan boren dan kunt u ook terecht in ons overzicht met boren voor steen op dikte en boren voor beton op dikte , hier ziet u alle mogelijkheden per dikte gerangschikt in één overzicht. U vindt hier ook de lange betonboren waar veel vraag naar is.
 

Levensduur betonboor

Veel mensen vragen naar de levensduur van de betonboren die wij verkopen. Wij verkopen alleen goede kwaliteit boren, maar hier zitten wel gradaties in. Zoals u wellicht eerder heeft gelezen bieden wij diverse boren aan. Onze 4-snijder betonboor is uiteraard veel beter dan de standaard met twee koppen. Deze is dan ook uiterst geschikt voor zwaarder werk. Daarnaast is de levensduur ook sterk afhankelijk van welke soort boor u voor welke werkzaamheden gebruikt. Gebruik boren alleen voor de materialen waarvoor ze geschikt zijn. Anders ontstaat er een kans dat de boor beschadigd raakt en u deze niet meer kunt gebruiken. Zonde van de boor, tijd en geld. Bent u klaar met boren? Dan is het verstandig om de boor altijd goed schoon te maken en eventueel in te smeren met boorolie. Zo voorkomt u roestvorming aan de boor.

Video verschillende boren herkennen

Hoe kunt u uw inbeeldingsvermogen verbeteren? Juist, door middel van een video. Speciaal voor u hebben wij een video opgenomen zodat u kunt zien welke diverse steen- en betonboren wij aanbieden. Daarnaast leggen we u gedetailleerd uit welke functies deze boren bieden en voor in welk materiaal u deze boren kunt gebruiken. Bekijk onze korte video waarin we u alle informatie verstrekken over onze verschillende boren. Zo weet u altijd dat u de juiste boor in huis haalt en dus snel aan de slag kunt met uw klus!

 
Steenboor of betonboor kopen? Boorkopen.nl