AA lithium batterijen

Filters
6 ProductenPagina 1 van 1

Deze niet-herlaadbare AA lithium batterijen worden ingezet in diverse apparaten, zoals afstandsbedieningen en rekenmachines. Ons assortiment omvat merken als Ansmann, Varta, Philips en Energizer.

Voordelen van AA lithium batterijen

AA lithium batterijen bieden diverse voordelen, waaronder hun lange levensduur. Ze gaan namelijk 5 tot 7 keer langer mee dan alkaline-batterijen en kunnen langdurig worden bewaard. Bovendien presteren ze goed bij extreme temperaturen, variërend van -20 tot 70 graden Celsius. Houd er echter rekening mee dat opladen bij koude temperaturen schade aan de batterij kan veroorzaken. Het is aanbevolen om AA lithium batterijen op te laden bij kamertemperatuur.

Geschikte toepassingen voor lithium AA batterijen

Uiteraard worden de lithium AA batterijen gebruikt in veel diverse toepassingen. Vaak wordt dit type gebruikt in apparaten die veel energie verbruiken zoals:

  • Digitale camera's
  • Flitsers
  • Elektronisch speelgoed
  • Scheerapparaten
  • GPS-apparatuur
  • Gamecontrollers
  • Keukenapparatuur

Opslag van AA lithium batterijen

Indien u de AA lithium batterijen op het moment niet gebruikt, is het verstandig om deze op een geschikte plaats op te slaan. In ons assortiment ziet u bijvoorbeeld een opbergdoosje. U doet er verstandig aan om een opbergdoosje aan te schaffen en al uw niet gebruikte batterijen daarin op te bergen op een droge, donkere plek. Voorkom blootstelling aan vocht, vorst en hitte, aangezien deze factoren schadelijk zijn voor batterijen.

In een gemiddelde omgeving kunnen AA lithium batterijen ongeveer 8 tot 10 jaar worden bewaard, afhankelijk van de omstandigheden. Ze kunnen na de vermelde datum op de verpakking nog steeds worden gebruikt, maar de capaciteit kan sneller afnemen. Over het algemeen kunnen batterijen nog zo'n 1 tot 2 jaar na de aangegeven datum worden gebruikt.

Kijk ook eens bij alle batterijen, houtboren, betonboren, metaalboren of wellicht heeft u behoefte aan een gatenzaag of decoupeerzaagjes, deze zijn allemaal uit eigen grote voorraad leverbaar.