Lange metaalboren

Filters
215 ProductenPagina 1 van 9

Lange metaalboren kopen of bestellen doet u in onze winkel of webshop. In talrijke situaties kunt u met een korte metaalboor of ijzerboor uit de voeten maar in sommige gevallen zijn echter lange metaalboren of lange ijzerboren noodzakelijk. 

Lange metaalboor

In deze categorie vindt u veel diktes van lange metaalboor/ ijzerboor. Van de meeste diktes hebben wij zelfs meerdere lengtematen zodat de goede lange metaalboor die u nodig heeft er altijd bij zit. De geslepen lange metaal boren zijn van een zeer goede kwaliteit.

Hoe te werk gaan met een lange metaalboor

Wanneer u aan de slag wilt gaan met de dunnere maten van de lange metaalboor moet u erop letten dat u niet te veel druk zet op de boor. Door de lengte en omdat ze dun zijn kunnen deze snel breken bij verkeerd gebruik. Hierdoor en omdat er bij het boren spaanders vrijkomen is het noodzakelijk om altijd geschikte veiligheidsmiddelen zoals een goede veiligheidsbril te gebruiken. Lange metaalboren worden meestal gebruikt voor het boren van diepe gaten, hierdoor is het aan te raden om boorolie te gebruiken. Wanneer er boorolie wordt gebruikt zal ze boor beter koelen en dus zorgen voor een langere levensduur voor uw lange metaalboor. 

Wanneer u aan de slag gaat met uw lange metaalboor is het noodzakelijk om het toerental bij elke klus aan te passen. Hoe harder het materiaal of hoe dieper het te boren gat is, des te lager het toerental dient te zijn. Als een boor te warm wordt zal deze veel eerder bot worden of erger nog verbranden. Indien u meer informatie wenst over lange metaalboren / ijzerboren of lange boren in het algemeen kunt u contact met ons opnemen.

lange metaalboren

Waarvoor gebruik je zulke lange metaalboren?

Veel mensen die in deze categorie belanden zullen zich wellicht afvragen waarom er zulke lange metaalboren bestaan en wat u precies ermee kunt doen. Er zullen inderdaad niet veel toepassingen zijn waarmee u een echt diep gat dient te boren in metaal. Echter denkt u bijvoorbeeld aan aluminium kozijnen. Deze zijn bijvoorbeeld hol van binnen maar u dient wel door en door te boren. Een andere toepassing waarbij vaak een lange metaalboor wordt gebruikt zijn bijvoorbeeld damwanden. Deze zijn vaak opgebouwd uit twee lagen metaal met isolatie ertussen. Een derde voorbeeld zijn H-profielen die doorboord moeten worden waarbij u maar van één kant kunt werken.

Er zijn niet veel adressen waar u terecht kunt voor het kopen van een lange metaalboor of meerdere lange metaalboren. Boorkopen.nl heeft deze en iedere andere metaalboor allemaal voor u op voorraad!

Lange ijzerboor / metaalboor kopen? Boorkopen.nl voor alle lange boren.