Gatzagen metaal en TCT

Ook voor een goede gatzaag bent u bij ons aan het juiste adres , alle verschillende soorten gatzagen alsmede alle hulpstukken kunt u bij Boorkopen uit eigen voorraad bestellen.

Wanneer gebruik je een gatzaag?

Een gatzaag wordt gebruikt wanneer je een gat moet boren dat niet met een normale boor lukt, dus eigenlijk altijd wanneer er een grote diameter geboord moet worden. Er zijn gatzagen tot 210 mm, dus ook voor zeer grote gaten.

Welke soorten gatzagen zijn er? 

Afhankelijk van het materiaal waarin u wilt boren zijn er verschillende soorten gatzagen verkrijgbaar. Het is van belang de verschillen in gatzagen te weten om een goede afweging te kunnen maken. Gatzagen zijn er namelijk in meerdere varianten.

Bi-metaal gatzagen

Zo zijn er de bi-metaal gatzagen , geschikt voor alle metaalsoorten , zelfs voor RVS in zeer veel diameters bestaat er een passende gatzaag. Deze bi-metaal gatzagen zijn voorzien van variabele vertanding en kunnen buiten plaatstaal ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld hout , gips en PVC maar hiervoor zijn de TCT gatzagen beter geschikt. Indien u de bi-metaal gatzaag gebruikt om te boren in metaal , zorgt u dan altijd voor gebruik van een goede boorolie , dit verlengt de levensduur aanzienlijk. Uiteraard hebben wij hiervoor ook de toebehoren zoals houders en centreerboren.

TCT gatzagen

Voor hout , gips , gasbeton en zachte steensoorten verkopen wij de TCT gatzagen en uiteraard ook weer de toebehoren zoals de houders en de centreerboren. De TCT gatzagen hebben hardmetalen tanden , deze blijven veel langer scherp dan gewone vertanding. Deze soorten gatzagen zijn duurder in aanschaf maar door de veel langere levensduur heeft u deze hogere aanschafprijs zeer snel terugverdiend.

Bent u naast een gatzaag of gatzagen ook op zoek naar een bijpassende boor? Maak uw bestelling dan compleet en neem eens kijkje bij de volgende categorieën: metaalboor, houtboor, steenboor of glasboor.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »