Schroefbits, ook wel gewoon bitjes genoemd, zijn er in zeer veel verschillende soorten. Iedere klus vraagt eigenlijk om een ander soort bitje. Een aantal van deze soorten bitjes vindt u in deze categorie. Buiten de soorten bitjes zijn er ook verlengstukken alsmede assortiment boxen verkrijgbaar. 

Welke soorten bitjes zijn er?

We onderscheiden de schroefbits/ bitjes in meerdere soorten naar gelang de kop van de schroef. De kop van de schroef is verschillend omdat er op sommige schroeven niet veel kracht gezet hoeft te worden, in die gevallen volstaat een Phillips bitje of een plat bitje. Moet er echter meer kracht gezet worden dan wordt er vaak gekozen voor een pozidriv of torx schroef met bijbehorende bitje. U kunt ervoor kiezen om een schroefbit te gebruiken in combinatie met een bithouder of zo te gebruiken in een (accu) boormachine.

Phillips bitjes

De Phillips bitjes zijn de normale kruiskop schroefbits die herkenbaar zijn aan de letters PH en voor de dikte onderverdeeld worden met een cijfer, bijvoorbeeld PH1 voor de kleinste maat.

Pozidriv bitjes

De Pozidriv bitjes zijn de kruiskop schroefbits met extra inkeping die herkenbaar zijn aan de letters PZ en voor de dikte onderverdeeld worden met een cijfer, bijvoorbeeld PZ1 voor de kleinste maat.

Platte bitjes

De platte bitjes zijn de rechte schroefbits die herkenbaar zijn aan de platte bovenkant en voor de dikte onderverdeeld worden met een cijfer, bijvoorbeeld 0,5 x 4 voor de kleinste maat.

Torx bitjes

De torx bitjes zijn de schroefbits met 6 inkepingen die tegenwoordig erg veel gebruikt worden en herkenbaar zijn aan de letters TX en voor de dikte onderverdeeld worden met een cijfer, bijvoorbeeld TX10 voor de kleinste maat.

Al deze bitjes zijn bij ons verkrijgbaar. Verder leveren wij ook bithouders en assortimentsdozen met bitjes en houders.