De voorraad die aangegeven staat is ook echt op voorraad
Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
4,6/5 tm-google
Wat is DIN338?

Wat is DIN338?

0 reactie minuten lezen

In onze webshop bieden we verschillende soorten HSS metaalboren aan, waarvan er meerdere gekenmerkt zijn met de code DIN338, de rolgewalste metaalboor, de HSS geslepen variant en bijvoorbeeld onze cobalt boor. Maar waar staat DIN338 eigenlijk voor? In dit artikel leggen we haarfijn voor u uit wat DIN338 betekent. 

Wat is DIN338 precies?

DIN staat voor 'Deutsches Institut fur Normung', ook wel: de Duitse nationale normeringsinstantie. Deze commissie is verantwoordelijk voor de verschillende normen die wereldwijd in de techniekbranche zijn vastgesteld. De DIN normering vereist dat materialen of producten zich aan de afgesproken afspraken voldoen. Met een DIN certificering weet u dus zeker dat onze boren daadwerkelijk geschikt en goedgekeurd zijn voor hun doel. De DIN338 normering staat voor de standaard lengte in deze speciale HSS metaalboren.

DIN338 boren

DIN338 boren

Zoals u wellicht al gelezen heeft worden onze rolgewalste, HSS en cobalt boren ook wel DIN338 boren genoemd. Dit type boor is geschikt en goedgekeurd voor zijn doel volgens de DIN normering. De cobalt boor is gelegeerd met 5% cobalt en is geschikt om te boren in moeilijk te verspanen metaalsoorten zoals RVS en inox. Deze boren zijn beschikbaar in diverse diktematen.

DIN338 HSS boren kopen? Uiteraard bij Boorkopen.nl

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0