HSS boor

Filters
521 ProductenPagina 1 van 22

De HSS metaalboor is gemaakt van een speciaal materiaal genaamd 'High Speed Steel'. Deze boor behoudt zijn hardheid, zelfs als ze erg heet worden. Door de wrijving tussen de HSS metaalboor en het te boren materiaal komt er vaak ontzettend veel warmte vrij, waardoor de boor enorm heet kan worden. De geslepen variant kan de wrijving veel beter aan en daarom is deze HSS metaalboor de perfecte boor voor het boren in metaal. Zoekt u een metaalboor die de zware boorklussen aankan? Dan is deze boor de geschikte boor. Er zijn diverse soorten HSS boren, elk met zijn eigen voordelen. Hieronder zullen we meer vertellen over onze verschillende HSS boren.

HSS boor

De beste HSS boren

Er zijn twee soorten HSS boren te vinden in onze webshop: de gewalste en de geslepen. Gewalste HHS boren worden gemaakt door het staal te verhitten tot ongeveer 1.200 graden voordat het te vervormen en af te koelen. Dit maakt het staal harder maar ook brozer. Gewalste HSS boren zijn goed voor algemene boringen in zachtere materialen maar worden snel bot in hardere materialen. Geslepen HSS boren worden gemaakt door het staal te slijpen tot zijn uiteindelijke vorm. Dit maakt het staal taai maar minder broos dan de gewalste HSS boor. Geslepen boren zijn beter geschikt voor het boren in harde materialen, maar kunnen in principe gebruikt worden voor alle soorten metaal.

Materialen en coatings 

Het soort materiaal of coating kan een groot verschil maken in de prestaties van de HSS boor. Zo kan het gebruik van een zachter materiaal zoals messing de slijtage van de HSS boor helpen verminderen, terwijl een harder materiaal zoals carbide de levensduur van de HSS boor kan verlengen. Qua coatings zijn er ook een paar verschillende opties. Een coating als Titanium Nitride kan de slijtvastheid verhogen, terwijl een coating als Tungsten Carbide de hittebestendigheid kan verbeteren. Uiteindelijk hangt het beste materiaal of de beste coating voor een HSS boor af van de specifieke toepassing en de gewenste resultaten.

Levensduur en onderhoud

Onze boren zijn van zeer goede kwaliteit maar wanneer u gebruikt maakt van een van onze HSS boren is het van belang om op de juiste manier met deze boren om te gaan. Deze boren staan bekend om hun duurzaamheid en lange levensduur. Dat betekend niet dat deze boor niet onverwoestbaar is en zal natuurlijk na een tijdje slijten. Met de juiste zorg en onderhoud kunt u de levensduur van de HSS boren verlengen. Hier volgen enkele tips om de levensduur van uw HSS boor te verlengen:

  1. Gebruik een HSS boor alleen wanneer u deze boor nodig heeft. Als boren bot worden, creëren ze meer wrijving en hitte, waardoor de boor kan beschadigen. Als een HSS boor niet absoluut noodzakelijk is, kunt u beter een ander type boor gebruiken.
  2. Houd de HSS boor schoon en gesmeerd. Een opeenhoping van vuil op de boor kan ervoor zorgen dat deze oververhit raakt en sneller slijt. Door de HSS boor te smeren met boorolie blijft hij koel en wordt voortijdige slijtage voorkomen.
  3. Berg de HSS boor goed en netjes op. Als de boor niet gebruikt wordt, moet een HSS boor op een droge plaats bewaard worden. Door blootstelling aan vocht kunnen de boren sneller roesten en verslechteren. Daarnaast is het verstandig om te boor met een laagje boorolie in te smeren wanneer u deze voor een tijdje niet meer gebruikt. Ook dit zal roestvorming voorkomen.

In welke maten is de HSS boor verkrijgbaar?

Een HSS boor is een van de meest veelzijdige en meest gebruikte gereedschappen in elke werkplaats. Door hun kleine formaat en verschillende punten zijn ze perfect voor het boren in de meest uiteenlopende materialen. En met onze HSS boren van 0,3 mm tot 13 mm vindt u zeker het perfecte gereedschap voor de klus. Vaak zijn kleine HSS boren van 0,3 mm nergens te vinden. Bij ons gelukkig wel! Boorkopen.nl heeft altijd de juiste HSS boor of meerdere HSS boren voor u ruim op voorraad. Daarnaast kunt u met een van onze verzinkboren de geboorde gaten netjes afwerken. Kunt u hier het gewenste product niet vinden, kijk dan zeker ook bij onze andere soorten metaalboren. Wellicht wilt u ook wel meerdere HSS boren kopen, in dat geval kunt u ook bij de metaalborensets kijken, ook daarin bieden wij HSS boren aan van dezelfde kwaliteit.

Lange HSS boor

Waar de normale lengte HSS boor nog wel breed verkrijgbaar is, zolang u het tenminste bij normale diktes houdt, oplopend met een halve millimeter, is het met de tussenmaten wel anders. Helemaal moeilijk wordt het als u op zoek bent naar een lange HSS boor. Deze zijn in de bouwmarkt al helemaal niet verkrijgbaar en dus bent u echt aangewezen op een speciaalzaak. Gelukkig hebben wij echt alle diktes de lange HSS boor voor u in het assortiment. Neem dus snel een kijkje en vindt de perfecte lange HSS boren uw klus bij ons!

Lange HSS boor

HSS metaalboor kopen bij Boorkopen.nl

U bent op zoek naar een betrouwbare plek om uw HSS boren voor metaal te kopen? Dan hoeft u zeker niet verder te zoeken dan Boorkopen.nl. Wij bieden alleen hoogwaardige boren, dus ook HSS boren aan. Wellicht vreest u voor een torenhoge prijs? Ook daarvoor hoeft u niet te vrezen bij ons! Wij bieden al onze HSS boren en andere boren tegen concurrerende prijzen aan. Daarnaast is ons team altijd beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden. Dus waarom wachten? Plaats uw bestelling vandaag nog en ervaar zelf waarom Boorkopen.nl: dé plek is voor al uw boren.