Azobe boor

  • Geplaatst op
  • 0
Azobe boor

Azobe is een zeer harde houtsoort. Wegens zijn grote sterkte, slijtvastheid en duurzaamheid wordt azobe veel gebruikt als constructiehout in de waterbouw. Ben je van plan om te boren in azobe? Lees onderstaande tekst welke boor hier het meeste geschikt voor is, want een gewone houtboor kun je hier simpelweg niet voor gebruiken, deze zal snel bot worden of verbranden, met een azobe boor en goed gebruik zal dit niet gebeuren.

 

Welke boor voor azobe?

Wanneer je wilt gaan boren in azobe is het belangrijk om te weten dat hier een speciale boor voor op de markt is. Deze noemen we de azobe slangenboor. De azobe slangenboor lijkt enorm veel op de normale slangenboor maar toch is er een verschil. De boor heeft een speciale titanium coating wat ervoor zorgt dat de boor een hoge hittebestendigheid heeft. 

Ook heeft een slangenboor en schroefdraad voor op de boor. Deze zorgt ervoor dat er nauwkeurig in het hout geboord kan worden. De schroefdraad bij de azobe slangenboor zorgt ervoor dat de boor agressiever in het hout kan boren.

 

hardhoutboor

 

Boren in azobe

Boren in hardhout is een lastige klus. Met deze tips over het boren in azobe wordt het gelukkig een heel stuk makkelijker.

  1. Het is van groot belang dat er niet te veel kracht wordt gezet tijdens het boren. Dit is slecht voor de boor en voor de boormachine. Laat de boor dus zelf het werk doen en zet er niet te veel kracht op.
  2. Daarnaast is het belangrijk om het gat regelmatig te legen. Haal de boor uit het gat en verwijder het zaagsel. Wanneer je dit regelmatig doet voorkom je verbranding van het hout.
  3. Als je van plan bent grote gaten te boren in azobe is het verstandig om het gat stapje voor stapje voor te boren. Ook hiermee voorkom je verbranding van het hout en zorg je voor een mooi eindresultaat. 

 

De beste kwaliteit azobe houtboren kopen? Boorkopen.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »