De voorraad die aangegeven staat is ook echt op voorraad
Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
4,5/5 tm-google
Azobe boor

Azobe boor

2 reacties minuten lezen

Azobe is een zeer harde houtsoort. Wegens zijn grote sterkte, slijtvastheid en duurzaamheid wordt azobe veel gebruikt als constructiehout in de waterbouw. Ben je van plan om te boren in hardhout? Dan is het noodzakelijk om een speciale azobe boor hiervoor te gebruiken. Lees onderstaande tekst welke boor hier het meeste geschikt voor is. Een gewone houtboor kun je hier simpelweg niet voor gebruiken, deze zal snel bot worden of verbranden, met een azobe boor en goed gebruik zal dit niet gebeuren.

Welke boor voor azobe?

Wanneer je wilt gaan boren in azobe is het belangrijk om te weten dat hier een speciale boor voor op de markt is. Deze noemen we de azobe slangenboor, ook wel hardhout slangenboor genoemd. De azobe slangenboor lijkt enorm veel op de normale slangenboor maar toch is er een verschil. De azobe slangenboor is speciaal gemaakt om te boren in harde houtsoorten en heeft een schroefdraad voor op de boor wat ervoor zorgt dat er nauwkeurig in het hout geboord kan worden. De schroefdraad bij de azobe slangenboor zorgt ervoor dat de boor agressiever in het hout kan boren. 

azobe slangenboor

Boren in azobe

Boren in azobe hardhout is een lastige klus. Gelukkig zijn er een aantal tips waarmee het boren in azobe hardhout een heel stuk gemakkelijker wordt. Onderstaande tips zijn een aantal tips waarmee het boren eenvoudiger wordt:

  1. Zet niet teveel kracht: Het is van groot belang dat er niet te veel kracht wordt gezet tijdens het boren. Dit is slecht voor de boor en voor de boormachine. Laat de boor dus zelf het werk doen en zet er niet te veel kracht op.
  2. Leeg de boor: Daarnaast is het belangrijk om het gat regelmatig te legen. Haal de azobe slangenboor uit het gat en verwijder het zaagsel. Wanneer je dit regelmatig doet voorkom je verbranding van het hout.
  3. Stapje voor stapje boren: Als je van plan bent grote gaten te boren in hardhout is het verstandig om het gat stapje voor stapje voor te boren. Ook hiermee voorkom je verbranding van het hout en zorg je voor een mooi eindresultaat. 

De beste kwaliteit azobe hardhoutboor kopen? Boorkopen.nl is het adres voor uw azobe slangenboor.

Alex Leistra Geplaatst op 08/18/2023

Deze dikte in hardhout slangenboor zit niet in ons assortiment.

Roel Bos Geplaatst op 08/18/2023

Goede middag. Ik ben op zoek naar een slangenboor 25mm voor Azobe hout. Ik hoop dat u mij verder kunt helpen.

Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0