Boren in gewapend beton

  • Geplaatst op
  • 0
Boren in gewapend beton

U wilt gaan boren in gewapend beton , maar welke betonboor is geschikt om te boren in gewapend beton?

Gewapend beton is beton met daarin ijzer verwerkt voor versteviging. U zou dus eigenlijk een betonboor en een metaalboor nodig hebben om hierin te kunnen boren. Het grote probleem ontstaat echter al wanneer u op het ijzer stoot met de betonboor , met een beetje pech is de betonboor al kapot op dat moment.

De enige oplossing voor het boren in gewapend beton is dan ook een betonboor gebruiken van een zeer goede kwaliteit , en wel met een 4-snijder kop. Een viersnijder heeft een speciale geharde kop met 4 snijvlakken , hiermee is het mogelijk om te boren in gewapend beton. Ook deze boren zullen slijten bij dit zware werk , maar afhankelijk van de hoeveelheid wapening die u aantreft , gaan deze veel langer mee dan een gewone betonboor.

 

Met welke soorten 4-snijder betonboren kunt u boren in gewapend beton?

Om te boren in gewapend beton is er dus een 4-snijder betonboor nodig. Er zijn echter nog 2 systemen die in aanmerking komen , de SDS-plus en de SDS-max uitvoering. Afhankelijk van welke boormachine u heeft , kunt u hieruit een keuze maken. De SDS-max boren zijn zondermeer de beste , omdat deze veel dikker zijn uitgevoerd , maar daarvoor moet je wel de speciale boorhamer hebben met SDS-max aansluiting. Ook de SDS-plus boren met 4-snjder zijn overigens prima geschikt om te boren in gewapend beton.

 

De juiste boormachine kiezen.

Nu u weet welke betonboor u kunt gebruiken in gewapend beton , is het uiteraard ook zeer belangrijk om de goede boormachine erbij te nemen. Als u een SDS-max machine heeft , dan heeft u automatisch de goede , namelijk de boorhamer. Anders is dit met een SDS-plus boormachine , hierin zijn verschillende soorten. Het is zeer belangrijk dat u een boorhamer heeft. De meeste hebben echter een klopfunctie , de zogenaamde klopboormachine , die is echt niet geschikt voor het zware werk.

Boren in gewapend beton? Daar hebben wij de juiste boor voor.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »