De voorraad die aangegeven staat is ook echt op voorraad
Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
4,6/5 tm-google
Met welke boor dien je te boren in RVS?

Met welke boor dien je te boren in RVS?

0 reactie minuten lezen

Boren in RVS, roestvaststaal, of boren in inox, hoe doe je dit? Uiteraard gaat dit maar er is wel een speciaal type boor voor nodig. Namelijk de RVS boor, en u dient wat zaken in acht te nemen. We leggen het u graag hieronder uit. 

Voor het boren in RVS kan geen gebruik gemaakt worden van een standaard metaalboor. RVS is ijzer, gelegeerd met chroom, nikkel en koolstof. Het bestanddeel chroom moet minimaal 11 a 12% zijn. Wanneer dit chroom in contact komt met zuurstof vormt zich een oxidelaag. Om te kunnen boren in RVS dient u een metaalboor te gebruiken die gelegeerd is met cobalt, de zogenaamde cobalt boor of RVS boor. Deze boren dienen wel zorgvuldig gebruikt te worden, door de cobalt legering is deze boor zeer hard en breekt makkelijk bij verkeerd gebruik. RVS boren zijn dus uitermate geschikt om te boren in moeilijk te verspanen metaalsoorten zoals RVS en inox, maar er moeten wat regels in acht genomen worden. Rustig boren, niet drukken op het materiaal en koelen zorgt ervoor dat u op een goede manier in RVS kunt boren. Als u deze regels in acht neemt heeft u een prima RVS boor die lang meegaat.

De boren die gebruikt worden om te boren in RVS/inox zijn dus zeer hard, en zijn geslepen onder een hoek van 135 graden, een stuk groter dus dan de snijhoek van 118 graden voor zachte materialen. Bij de dikkere maten is er de keuze uit afgedraaide en niet afgedraaide varianten zodat de RVS boren zowel in een werkbank maar ook in een eenvoudige boormachine gebruikt kunnen worden. Metaalboor kopen? Boorkopen.nl voor de beste aanbieding.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0