Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Zeer ruime voorraad kwaliteitsproducten
Veilig betalen
14 dagen recht van retour
4.5/5 tm-google
Waarvoor gebruik je een klokboor?

Waarvoor gebruik je een klokboor?

0 reactie minuten lezen

Een klokboor is een boor dat gebruikt wordt om relatief grote gaten te boren in verschillende soorten materialen. Dit type boor kunt u gebruiken om een gat te zagen in bijvoorbeeld hout, metaal, relatiefzachte steensoorten, tegels en kunststof. Maar onder de klokboren bestaan er ook weer een aantal verschillende. Onder de klokboren bestaan er drie verschillende die bedoeld zijn voor andere doeleinden:

  • Bi-metaal
  • Bi-metaal met 8% cobalt
  • TCT 

Welke klokboor voor welk materiaal

Elke klokboor is bedoeld voor een ander soort materiaal. Zoals u wellicht hierboven heeft geleden kunt u in onze webshop drie verschillende klokboren terug vinden. De bi-metaal klokboren zijn geschikt voor verschillende materialen en is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. De normale bi-metale boor is geschikt voor hout, metaal, PVC en gips. De bi-metale boor gelegeerd met 8% cobalt is ook geschikt voor moeilijk te verspanen metaalsoorten zoals RVS. Daarnaast bieden wij ook de TCT klokboor aan. Deze heeft hardmetalen tanden en blijven langer scherp dan de bi-metaal soorten. Daarom raden we aan om deze klokboor te gebruiken voor hout, gips, gasbeton, zachte steensoorten en wandtegels. Uiteraard kunt u deze ook gebruiken in de zachtere materialen. Heeft u uiteenlopende klussen? Dan is het de overweging waard om voor de TCT klokboor te kiezen. Deze is iets duurder in aanschaf maar door zijn langere levensduur is het geld snel terug verdient. 

Om het voor u makkelijk te maken in welke materialen u met de diverse klokboren kunt boren hebben wij speciaal voor u een tabel gemaakt:

  Hout PVC Gips Metaal Gasbeton Zachte steensoorten Wandtegels RVS
Bi-metaal ✔️ ✔️ ✔️ ✔️        
Bi-metaal 8% cobalt ✔️ ✔️ ✔️ ✔️       ✔️
TCT ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️

Klokboor kopen

In onze webshop vindt u de drie verschillende klokboren. In de categorie 'gatzagen' (een ander woord voor klokboor) vindt u alle benodigde informatie over deze boren terug. Wij bieden een groot assortiment aan van diverse diameters van deze boren. Daarnaast bieden wij alle toebehoren aan die u nodig heeft om te kunnen werken met dit type boor. Bent u van plan om te boren in metaal? Dan is het verstandig om gebruik te maken van boorolie, deze dient namelijk voor verkoeling voor de klokboor en het metaal. 

Bent u er nog niet over uit of deze boor de juiste boor is voor uw klus? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected], bel 0475 480727 of kom langs in ons magazijn in Roermond voor de beste klantenservice. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0