De voorraad die aangegeven staat is ook echt op voorraad
Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
4,4/5 tm-google
Wat is een balkenboor?

Wat is een balkenboor?

0 reactie minuten lezen

Een balkenboor wordt gebruikt om diepe ronde gaten te boren in verschillende houtsoorten. Deze boor wordt ook wel slangenboor of houtspiraalboor genoemd, omdat dit een spiraalvormige boor is. De balkenboor is dan ook eenvoudig te herkennen aan zijn grote spiraalvorm en deze is nodig om het zaagsel van het hout goed te kunnen afvoeren. Hierdoor kun je namelijk doorboren en hoef je de boor niet keer op keer uit het hout te halen. De balkenboor dankt zijn naam vooral aan de lengte van de boor, om een balk te doorboren heb je meestal een flinke lengte nodig. 

Hoe werken balkenboren?

Balkenboren zijn geschikt voor het boren van diepe gaten in zachte houtsoorten. Het is noodzakelijk om op een laag toerental met balkenboren te boren. Het scherpe centreerpunt aan het einde van de balkenboor zorgt ervoor dat er heel nauwkeurig geboord wordt in het hout. Daarnaast zet het centreerpunt zich vast in het hout waardoor de balkenboor zich als het ware vanzelf in het hout trekt en je minder druk hoeft uit te oefenen.

Ben je van plan om een gat te boren in hardhout? Dan raden we je het niet aan om gebruik te maken van een normale balkenboor. Deze houtboor is namelijk niet geschikt om te boren in harde houtsoorten. Hiervoor kun je het beste een hardhoutboor voor gebruiken die ook wel 'Azobe balkenboor' wordt genoemd. De Azobe balkenboren zijn gemaakt van hoogwaardig staal en kunnen daardoor veel beter tegen hitte dan de normale balkenboren. Dit type boor om te boren in hardhout vindt u bij de hardhoutboren.

Welke maten zijn er van de balkenboren?

In onze webwinkel vindt u een aantal diverse lengtes en diameters van de balkenboren. U vindt hier bijvoorbeeld lengtes van 230 millimeter maar ook 230 mm, 460 mm en 620 mm. Daarin zijn ook nog eens verschillende diameters verkrijgbaar vanaf 6 tot en met 36 millimeter. Zoekt u een balkenboor die langer is dan 620 mm? Deze zijn alleen op aanvraag leverbaar. Bestel uw houtboren online of kom ze afhalen in ons magazijn in Roermond.

Slangenboor 30 mm 230 mm lang

Werkwijze balkenboor

Wanneer je aan de slag wilt gaan met dit type boor is het natuurlijk belangrijk dat je deze op de juiste manier gebruikt. Bij verkeerd gebruik kan het namelijk snel mis gaan en ontstaat er een grote kans dat de balkenboor verbrandt. Wij weten als geen ander dat het vrijwel onmogelijk is om met een tekst uit te leggen hoe je het beste kunt boren met een dit type boor. Daarom hebben we besloten om een video op te nemen waarin we de werkwijze van de balkenboor uitleggen met zowel tekst als beeld. Zo heb je een duidelijk beeld en kun je op de juiste manier aan de slag gaan met het boren van een gat met behulp van de balkenboor!

Balkenboor kopen bij Boorkopen.nl

Je bent op deze pagina gekomen omdat je meer informatie zoekt over een deze boor. We delen natuurlijk ontzettend veel kennis over onze diverse boren en daarnaast verkopen wij ze ook! Ben je dus op zoek naar een balkenboor? Daarvoor ben je bij Boorkopen.nl aan het juiste adres. Blijkt het dat de balkenboor toch niet de juiste boor is voor je klus maar moet je wel in hout boren? Bekijk ons assortiment houtboren. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0