De voorraad die aangegeven staat is ook echt op voorraad
Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
4,4/5 tm-google
Wat is een cilinderboor?

Wat is een cilinderboor?

0 reactie minuten lezen

Een cilinderboor of forstnerboor is een speciale boor waarmee je ondiepe gaten kunt boren met een vlakke bodem in vele houtsoorten en plaatmateriaal. Meestal wordt de cilinderboor gebruikt om ondiepe gaten te boren voor keukenkastscharnieren. Hierbij is het de bedoeling dat het hout niet volledig wordt geboord. 

Zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien beschikt de cilinderboor over een snijkant en niet over een spiraal. Deze snijkant maakt lastig werk makkelijk. Het is heel eenvoudig om met een cilinderboor een ondiep rond gat te boren.  

forstner houtboor

Hoe ga je te werk met een cilinderboor? 

Zoals je al eerder gelezen hebt kun je met een cilinderboor heel makkelijk ondiepe ronde gaten boren. Er zijn een aantal elementen waarmee rekening gehouden moet worden als je met een cilinderboor wilt boren. Als eerste is het belangrijk om te weten dat er met een cilinderboor op een laag toerental geboord moet worden. Wanneer je met een hoog toerental gaat boren ontstaat er de kans dat het hout en de boor verbrand. Om deze reden kun je met een cilinderboor niet in hardhout boren. Ook hierbij zal de cilinderboor verbranden. Op het moment dat je walm van je werkstuk of cilinderboor ziet komen ben je vaak al te laat. Met een verbrande boor is niet meer te werken.

Om de levensduur van jouw cilinderboor te vergroten is het belangrijk dat bovenstaande zaken nageleefd worden en dat je op de juiste manier met de boor omgaat. 

Cilinderboor kopen

In onze webshop vindt je een groot assortiment aan cilinderboren. Elke bestelling die je op werkdagen vóór 16:00 uur plaatst worden dezelfde dag nog verzonden. Dat is dus ideaal voor klussen die je snel wilt uitvoeren! Daarnaast bieden wij geweldige klantenservice omdat wij de kennis beheren over elke boor die wij verkopen.

Ben je er nog niet over uit welke boor je het beste kan gebruiken voor jouw klus? Neem contact met ons op via [email protected], bel 0475 480727 of kom langs in ons magazijn in Roermond voor de beste klantenservice. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0