De voorraad die aangegeven staat is ook echt op voorraad
Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
4,6/5 tm-google
Wat is een scharnierboor?

Wat is een scharnierboor?

0 reactie minuten lezen

De onderstaande afbeelding toont een scharnierboor. Deze boor kent diverse namen en wordt vaak forstnerboor genoemd. Bent u van plan om blinde gaten te boren in verschillende zachte houtsoorten? Dan kunt u het beste gebruik maken van deze scharnierboor. Over het algemeen wordt deze boor gebruikt wanneer er scharnieren moeten worden geboord in keukenkasten of andere toepassingen waarbij het hout niet volledig doorgeboord hoeft te worden. Bent u van plan om met een scharnierboor aan de slag te gaan? Lees dan snel verder voor meer informatie over de scharnierboor!

Scharnierboor

Scharnierboren, hoe werken ze?

Op bovenstaande afbeelding is te zien dat scharnierboren niet beschikken over een spiraal. Deze boren hebben namelijk een snijkant. Dit maakt deze boren de ideale boren om ondiepe ronde gaten te boren in zachte houtsoorten. Dat maakt het wel belangrijk om op een juiste manier met scharnierboren aan de slag te gaan. U moet bijvoorbeeld ten alle tijden op een laag toerental boren met deze boor. Wanneer er te snel geboord wordt met dit type houtboor zal de boor evenals het hout verbranden en dat wilt u natuurlijk voorkomen. Op het moment dat u walm van het werkstuk of scharnierboor ziet komen bent u vaak al te laat. Met een verbrande boor is niet meer te werken en deze zult u dan weg moeten gooien. Onnodige kosten die u kunt vermijden door op de juiste manier met de boor om te gaan! Daarnaast beschikt de scharnierboor over een centreerpunt. Het centreerpunt maakt het eenvoudig om op de juiste plek met de scharnierboren een gat te maken.

Levensduur scharnierboor

Hoelang gaat een scharnierboor eigenlijk mee en hoe kunt u de levensduur van een dergelijke houtboor vergroten? Dit is een belangrijke vraag wanneer u aan de slag gaat met deze boor. Wie wil er nou niet lang gebruik maken van een boor? Onze scharnierboren zijn gemaakt van hoogwaardig staal en hebben daarom een langere levensduur dan andere scharnierboren. Natuurlijk hangt de levensduur er ook vanaf hoe u met de scharnierboor omgaat. Om het makkelijker te maken voor u geven we in onderstaande tabel kort weer hoe u de levensduur verlengt van een scharnierboor:

✔️ Boren in zachte houtsoorten, MDF en plaatmateriaal ❌ Boren in harde houtsoorten
✔️ Boren op een laag toerental ❌ Boren op een hoog toerental
✔️ Scharnierboor schoonmaken na gebruik ❌ Scharnierboor niet schoonmaken

Daarnaast geven we u graag een bonustip mee. Bent u klaar met het boren en gebruikt u de scharnierboor voor een tijdje niet meer? Dan raden we het u aan om de boor met een laagje boorolie in te smeren. Hiermee voorkomt u roestvorming op de boor. Boorolie dient u uiteraard niet te gebruiken wanneer u met dit type boor gaat boren in hout. Boorolie wordt meestal alleen gebruikt tijdens het boren in metaal. Met deze truc hoeft u de volgende keer geen roest van de boor te halen en kunt u zonder zorgen aan de slag met gaten boren!

Scharnierboren online kopen

Bent u van plan om een scharnierboor of misschien zelfs meerdere scharnierboren te kopen? Wellicht vreest u dat u te maken zult krijgen met torenhoge prijzen. Die vrees is absoluut nergens voor nodig bij ons. Bij Boorkopen.nl doen we er namelijk alles aan om de prijs zo scherp mogelijk te houden. In onze webshop bieden wij een zeer groot assortiment scharnierboren aan. Wij bieden deze scharnierboren aan vanaf 8 millimeter tot en met 50 millimeter. Wat ons onderscheid van heel veel andere bedrijven is dat we een eigen magazijn hebben met een grote voorraad aan boren, dus ook deze scharnierboren. De voorraad die op de website aan staat gegeven bij de producten is de daadwerkelijke voorraad dat wij in ons magazijn hebben liggen. Iedere bestellingen die u op werkdagen voor 16.00 uur plaatst worden dezelfde dag nog verzonden. Dat is dus ideaal voor klussen die u snel wilt uitvoeren! Daarnaast bieden wij geweldige klantenservice omdat wij de kennis beheren over elke boor die wij aanbieden. Woont u in Roermond of in de buurt? Dan kunt u uw scharnierboren komen afhalen in ons magazijn, in dit geval kunt u dezelfde dag nog aan de slag met uw klus. 

Scharnierboren in diverse maten

In onze online winkel vindt u onze scharnierboren in diverse maten. Onze kleinste scharnierboor heeft een diameter van 8 millimeter en onze grootste scharnierboor een diameter van 50 millimeter. Deze boren kunt u vinden onder de naam 'forstnerboor', een benaming die ook zeer regelmatig gebruikt wordt voor dit type boor. Twijfelt u of u scharnierboren het beste kunt gebruiken voor uw klus? Buiten de scharnierboren bieden we andere type houtboren aan. Indien u vragen heeft neem dan contact met ons op via [email protected], bel 0475 480727 of kom langs in ons magazijn in Roermond voor de beste klantenservice. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0