Wat is een scharnierboor?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat is een scharnierboor?

Wat is een scharnierboor?

Een scharnierboor wordt gebruikt om blinde gaten te maken in verschillende houtsoorten. Vaak wordt de scharnierboor gebruikt om gaten voor keukenkastscharnieren of andere toepassingen waarbij het hout niet volledig wordt geboord. Om deze reden wordt de forstnerboor ook wel scharnierboor genoemd. 

Een scharnierboor heeft geen spiraal, maar een snijkant. Hiermee kunnen ondiepe ronde gaten geboord worden. Een scharnierboor zal op een laag toerental gebruikt moeten worden. Wanneer er te snel geboord wordt zal het hout evenals de boor verbranden. Een scharnierboor kan daardoor niet gebruikt worden om te boren in hardhout. 

Levensduur scharnierboor

Doordat de scharnierboor is gemaakt van hoogwaardig staal, zal het een lange levensduur hebben. Daarbij is het natuurlijk wel van belang dat de boor op de juiste manier wordt gebruikt en in het juiste hout word geboord. De boor zal op een laag toerental gebruikt moeten worden omdat de boor moet schaven. 

De scharnierboren zijn online te bestellen of af te halen in ons magazijn in Roermond. Onze boren zijn uit voorraad leverbaar. Voor 16:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »