Platte houtboor 6 mm

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1
Speedboor 6 mm
Speedboor 6 mm
€5,95
Speedboor 6 mm lengte 400mm
Speedboor 6 mm lengte 400mm
€11,95

Deze platte houtboor 6 mm is vervaardigd uit extra gehard staal met een geslepen snijvlak en is rechtssnijdend, is voorzien van een centreerpunt en wordt ook wel speedboor of vlinderboor genoemd. Deze houtboor heeft het quicklock systeem voor snelle aanspanning in uw apparaat. Het zeskant quicklock systeem zorgt er tevens voor dat de boor niet kan slippen in uw boormachine. Deze platte houtboor 6 mm wordt gebruikt met een hoog toerental en dankt zijn naam aan zijn vorm, de meeste houtboren hebben een ronde vorm. Door de hoge snelheid is er kans op splintervorming aan de achterzijde van uw werkstuk. Om dit te voorkomen kunt u boren totdat de punt net aan de achterkant uit het werkstuk komt en dan vanaf de andere kant boren, dit geeft een mooier afgewerkt resultaat.

Een goede kwaliteit 6mm platte houtboor kopen?

Bij boorkopen.nl kunt u een 150mm lange en 400 mm lange 6mm platte houtboor van goede kwaliteit kopen. Ook kunt u kijken in het overzicht met iedere houtboor. Zoals u kunt zien is de platte houtboor 6 mm verkrijgbaar in twee lengtes. Indien dit niet genoeg is bieden we ook nog 2 maten verlengstukken aan om uw platte houtboor 6 mm nog langer te maken. Houdt er altijd rekening mee dat een gedeelte van de boor in de boormachine verdwijnt omdat deze aangespannen dient te worden, zodoende heeft u nooit de complete lengte tot uw beschikking.

Hoe te boren met een 6 mm platte houtboor

Als je gaat werken met een platte houtboor 6 mm is het zeer belangrijk de goede werkwijze aan het houden. Het toerental moet zo hoog mogelijk zijn en het is ontzettend belangrijk de platte houtboor recht op het werkstuk te zetten omdat het hout anders gaat splinteren. De beide voorsnijders breken het hout eigenlijk en dienen dus goed samen te werken voor een optimaal resultaat. Door de hoge snelheid die bij de platte houtboor 6 mm gebruikt moet worden, zijn deze ook altijd uitgevoerd met een zeskant opname zodat de boor niet kan slippen in de boormachine.