Vlinderboor 6 mm

Filters
2 ProductenPagina 1 van 1
Speedboor 6 mm
Speedboor 6 mm
€5,95
Speedboor 6 mm lengte 400mm
Speedboor 6 mm lengte 400mm
€11,95

Deze vlinderboor 6 mm is een houtboor vervaardigd uit extra gehard staal met geslepen snijvlak en is rechtssnijdend, voorzien van een centreerpunt en wordt ook wel speedboor of platte houtboor genoemd. De vlinderboor heeft het quicklock systeem voor snelle aanspanning van de houtboor in uw apparaat.
Het zeskant quicklock systeem zorgt er tevens voor dat de boor niet kan slippen in uw boormachine.
Deze houtboor is leverbaar in een lengte van 150 en 400mm en wordt gebruikt met hoog toerental.

Waar de naam vlinderboor vandaan komt laat zich wel raden, met een beetje fantasie kunt u de vleugels herkennen. Door de hoge snelheid is er kans op splintervorming aan de achterzijde van uw werkstuk. Om dit te voorkomen kunt u boren totdat de punt net aan de achterkant uit het werkstuk komt en dan vanaf de andere kant boren, dit geeft een mooier afgewerkt resultaat.

Een goede kwaliteit 6mm vlinderboor kopen?

Bij boorkopen.nl kunt u korte en lange 6mm vlinderboren van goede kwaliteit kopen. Wanneer u op zoek bent naar een ander type, dan kunt u ook kijken in het overzicht met iedere houtboor die wij verkopen. Zoals u kunt zien is de vlinderboor 6 mm verkrijgbaar in twee lengtes. Indien dit niet genoeg is bieden we ook nog 2 maten verlengstukken aan om uw vlinderboor 6 mm nog langer te maken. Houdt er altijd rekening mee dat een gedeelte van de boor in de boormachine verdwijnt omdat deze aangespannen dient te worden, zodoende heeft u nooit de complete lengte tot uw beschikking.

Hoe te boren met een 6 mm vlinderboor

Als je gaat werken met een vlinderboor is het zeer belangrijk de goede werkwijze aan het houden. Het toerental moet zo hoog mogelijk zijn en het is ontzettend belangrijk de vlinderboor recht op het werkstuk te zetten omdat het hout anders gaat splinteren. De beide voorsnijders breken het hout eigenlijk en dienen dus goed samen te werken voor een optimaal resultaat. Door de hoge snelheid die bij de vlinderboor gebruikt moet worden, zijn deze ook altijd uitgevoerd met een zeskant opname zodat de boor niet kan slippen in de boormachine.