Zaagblad decoupeerzaag

In deze categorie vindt u alles mogelijke soorten decoupeerzaagjes , dus het zaagblad voor decoupeerzaag. Er zijn vele soorten decoupeerzaagjes , hieronder vindt u de soorten en wat er allemaal mee gezaagd kan worden. In deze webshop vindt u maar liefst 20 verschillende soorten decoupeerzaagjes. Bij het goed gebruik van een zaagblad voor een decoupeerzaag komen een paar regels kijken zodat u een goede aankoop doet.

Zo dient u rekening te houden met het soort materiaal waarin u wilt gaan zagen met het decoupeerzaagje , de dikte van het materiaal , of u een grove of fijne zaagsnede wenst enz. Ieder decoupeerzaag zaagblad heeft zijn eigen specifieke kenmerken.

We onderscheiden hierin de verschillende soorten decoupeerzaagjes:

  • metaal
  • zachte houtsoorten
  • hardhout
  • laminaat
  • PVC
  • universeel

Decoupeerzaagjes voor metaal

Een zaagblad voor een decoupeerzaag voor het zagen in metaal is er in verschillende uitvoeringen. De decoupeerzaagjes voor metaal worden onderverdeeld in lengte , dikte en grofheid van de vertanding. Met een dik decoupeerzaagje wordt over het algemeen grof en recht gezaagd , met een dun zaagje is het mogelijk om bochten te zagen. De grofheid wordt aangeduid met TPI , oftewel het aantal tanden per inch. Een decoupeerzaagje met een hoge TPI is dus voor het fijnere werk. Het spreekt dan ook voor zich dat een lage TPI gebruikt wordt voor het grove zaagwerk

Decoupeerzaagjes voor hout

Ook voor hout zijn er veel verschillende decoupeerzaagjes te koop. Zo onderscheiden we zaagjes voor zachthout en hardhout , maar ook is er keuze in lengte , dikte en grofheid. Ieder zaagblad voor decouperzaag heeft weer zijn specifieke eigenschappen.

Universele decoupeerzaagjes

Wanneer u een zaagblad voor een decoupeerzaag gaat kopen kunt u natuurlijk een specifiek zaagje kopen maar ook kunt u kiezen voor universele decoupeerzaagjes. De naam zegt het al , het zijn zaagjes die een mooie middenweg zijn en breed inzetbaar zijn.

Lange decoupeerzaagjes

Bij iedere soort zaagblad voor de decoupeerzaag heeft u de keuze uit verschillende lengtes. De standaard decoupeer zaagjes hebben een werklengte van 50mm en de langere zaagjes van 75mm , 100mm en er zijn zelfs lange decoupeerzaagjes van 125 mm leverbaar.

Dikte decoupeerzaagjes

Bij iedere soort zaagblad voor de decoupeerzaag heeft u de keuze uit verschillende diktes. Een dik exemplaar gebruikt u voor rechte zaagsnedes bij grof werk , de dunne decoupeerzaagjes zijn uitermate geschikt om rondingen te zagen.

TPI decoupeerzaagjes

Het TPI getal , oftewel het aantal tanden per inch van de decoupeer zaagjes bepaalt de grofheid , hoe hoger het getal , hoe fijner de vertanding van het decoupeerzaagje. Een decoupeerzaagje met een hoge TPI is dus voor het fijnere werk. Het spreekt dan ook voor zich dat een lage TPI gebruikt wordt voor het grove zaagwerk.

Bevestiging decoupeerzaagjes

Alle decoupeerzaagjes die wij verkopen hebben de zogenaamde T aansluiting. Er bestaan ook nog machines die werken met een U aansluiting , deze verkopen wij echter niet. Overigens kunnen in veel decoupeerzagen die werken met een U aansluiting ook de T schacht gebruikt worden.

Levensduur decoupeerzaagjes

De levensduur van een decoupeerzaag zaagblad is sterk afhankelijk van de manier waarop u er mee omgaat. Een decoupeerzaagje wordt zeer warm tijdens gebruik en kan hierdoor verbranden. Op een goede decoupeerzaag zit een toerental regeling. Indien u in hard materiaal gaat zagen dient u het toerental te verlagen zodat uw decoupeerzaagje lang meegaat. Maak uw bestelling compleet en bekijk al onze zaagbladen.

 

 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »