Zaagblad decoupeerzaag

In deze categorie vindt u alles mogelijke soorten decoupeerzaagjes , dus het zaagblad voor decoupeerzaag. Er zijn vele soorten decoupeerzaagjes , hieronder vindt u de soorten en wat er allemaal mee gezaagd kan worden. Bij het goed gebruik van een zaagblad voor een decoupeerzaag komen een paar regels kijken zodat u een goede aankoop doet.

Zo dient u rekening te houden met het soort materiaal waarin u wilt gaan zagen met het decoupeerzaagje , de dikte van het materiaal , of u een grove of fijne zaagsnede wenst enz. Ieder decoupeerzaag zaagblad heeft zijn eigen specifieke kenmerken.

We onderscheiden hierin de verschillende soorten decoupeerzaagjes:

Lange decoupeerzaagjes

Bij iedere soort zaagblad voor de decoupeerzaag heeft u de keuze uit verschillende lengtes. De standaard decoupeer zaagjes hebben een werklengte van 50mm en de langere zaagjes van 75mm , 100mm en er zijn zelfs lange decoupeerzaagjes van 125 mm leverbaar.

Dikte decoupeerzaagjes

Bij iedere soort zaagblad voor de decoupeerzaag heeft u de keuze uit verschillende diktes. Een dik exemplaar gebruikt u voor rechte zaagsnedes bij grof werk , de dunne decoupeerzaagjes zijn uitermate geschikt om rondingen te zagen.

TPI decoupeerzaagjes

Het TPI getal van de decoupeer zaagjes bepaalt de grofheid , hoe hoger het getal , hoe fijner de vertanding van het decoupeerzaagje.

Levensduur decoupeerzaagjes

De levensduur van een decoupeerzaag zaagblad is sterk afhankelijk van de manier waarop u er mee omgaat. Een decoupeerzaagje wordt zeer warm tijdens gebruik en kan hierdoor verbranden. Op een goede decoupeerzaag zit een toerental regeling. Indien u in hard materiaal gaat zagen dient u het toerental te verlagen zodat uw decoupeerzaagje lang meegaat.

 

 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »