Welke hamerboor is geschikt voor welke klus

  • Geplaatst op
  • 0
Welke hamerboor is geschikt voor welke klus

U wilt gaan boren in dik of gewapend beton en weet dat u daarvoor het beste een hamerboor kunt gebruiken. Lees dan onderstaande informatie en u weet welke hamerboor u nodig heeft. De term hamerboor wordt eigenlijk voor vele verschillende betonboren gebruikt maar er zitten grote verschillen tussen de varianten.

De hamerboor bestaat in meerdere varianten , maar welke moet je nu kiezen voor welke klus? In principe zijn er 4 mogelijkheden om een betonboor als hamerboor te gebruiken maar de SDS-max is eigenlijk de enige echte hamerboor.

Een normale betonboor gebruiken als hamerboor

De normale betonboor kun je als hamerboor gebruiken indien je beschikt over een normale boormachine met hamerstand. Houdt er echter rekening mee dat deze machines meestal niet over veel vermogen beschikken en de boren niet van de beste kwaliteit zijn om te hameren. Wij raden aan om een 4-snijder hamerboor te gebruiken maar deze zijn er niet voor een normale boormachine. De normale betonboor is dan ook eigenlijk alleen geschikt om gaten te boren in steen en beton zonder te hameren.

Een SDS-plus 2-snijder betonboor gebruiken als hamerboor

De SDS-plus betonboor met 2 snijkoppen kun je gebruiken als hamerboor in een boormachine met SDS-plus aansluiting. Hoewel dit prima gaat , blijft het wel een 2-snijder hamerboor , dus alleen geschikt voor licht werk in niet al te zwaar beton zonder wapening. Niet alleen is de boor van een mindere kwaliteit dan een 4-snijder hamerboor , ook zal het boren langzamer gaan en zijn de gaten niet mooi rond. Is het materiaal echter niet te dik , hard en zonder wapening , dan kan met deze boor wel gehamerd worden.

Een SDS-plus 4-snijder betonboor gebruiken als hamerboor

De SDS-plus hamerboor met 4 snijkoppen , de zogenaamde 4-snijder is het betere alternatief om als hamerboor te gebruiken in een boormachine met SDS-plus aansluiting. De vier snijkoppen zorgen ervoor dat deze boor ook geschikt is om te boren in gewapend beton. Deze boor zal veel sneller werken en door de kwaliteit ook langer meegaan. Maar dan nog blijft u wel afhankelijk van de SDS-plus boormachine die u heeft , velen van deze beschikken niet over genoeg vermogen om het zware wek aan te kunnen.

Een SDS-max 4-snijder betonboor gebruiken als hamerboor

De SDS-max betonboor met 4 snijkoppen is de beste keuze om te gebruiken als hamerboor. Hiervoor heeft u echter wel een speciale zware boormachine nodig die een SDS-max aansluiting heeft. De boren die wij aanbieden in deze categorie zijn de beste in de markt voor het echte zware werk. 

Hamerboor kopen? Boorkopen voor alle boren.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »