De voorraad die aangegeven staat is ook echt op voorraad
Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
4,6/5 tm-google
Welke hamerboren zijn geschikt voor welke klus?

Welke hamerboren zijn geschikt voor welke klus?

0 reactie minuten lezen

Hamerboren zijn geschikt om te boren in dik of gewapend beton. Bent u van plan om te werk te gaan met een hamerboor? Lees dan onderstaande informatie om erachter te komen welke hamerboor geschikt is voor uw klus. De term hamerboor wordt eigenlijk voor vele verschillende betonboren gebruikt maar er zitten grote verschillen tussen de varianten.

Er bestaan meerdere varianten hamerboren maar welke hamerboor moet u kiezen voor uw klus? In principe zijn er vier mogelijkheden om een betonboor als hamerboor te gebruiken maar de SDS-max is eigenlijk de enige echte hamerboor. De vier verschillende hamerboren zijn:

Een normale betonboor gebruiken als hamerboor

De normale betonboren zijn te gebruiken als hamerboren indien u beschikt over een normale boormachine met hamerstand. Houdt er echter rekening mee dat deze machines meestal niet over veel vermogen beschikken en de boren niet van de beste kwaliteit zijn om mee te hameren. Wij raden aan om een 4-snijder hamerboren te gebruiken maar deze zijn er niet voor een normale boormachine. De normale betonboor is dan ook eigenlijk alleen geschikt om gaten te boren in steen en beton zonder te hameren.

Een SDS-plus 2-snijder betonboor gebruiken als hamerboor

De SDS-plus betonboren met 2 snijkoppen kunt u gebruiken als hamerboor in een boormachine met SDS-plus aansluiting. Hoewel dit prima gaat, blijft het een 2-snijder hamerboor. Deze is alleen geschikt voor licht werk in niet al te zwaar beton zonder wapening. Niet alleen is de hamerboor van een mindere kwaliteit dan 4-snijder hamerboren, ook zal het boren langzamer gaan en zijn de gaten niet mooi rond. Is het materiaal echter niet te dik  hard en zonder wapening, dan kan met deze boor wel gehamerd worden.

Een SDS-plus 4-snijder betonboor gebruiken als hamerboor

De SDS-plus hamerboren met 4 snijkoppen, de zogenaamde 4-snijder is het betere alternatief om als hamerboor te gebruiken in een boormachine met SDS-plus aansluiting. De vier snijkoppen zorgen ervoor dat deze boor ook geschikt is om te boren in gewapend beton. Deze boor zal veel sneller werken en door de kwaliteit ook langer meegaan. Maar dan nog blijft u wel afhankelijk van de SDS-plus boormachine die u heeft, velen van deze beschikken niet over genoeg vermogen om het zware wek aan te kunnen.

Een SDS-max 4-snijder betonboor gebruiken als hamerboor

De SDS-max betonboren met 4 snijkoppen is de beste keuze om te gebruiken als hamerboor. Hiervoor heeft u echter wel een speciale zware boormachine nodig die een SDS-max aansluiting heeft. De hamerboren die wij aanbieden in deze categorie zijn de beste in de markt voor het echte zware werk. Hamerboren zijn er dus in veel verschillende uitvoeringen, zorg dat u de juiste kiest!

SDS-max boor

Hamerboren kopen? Boorkopen.nl voor iedere betonboor.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0