Welke hamerboor is geschikt voor welke klus

  • Geplaatst op
  • 0
Welke hamerboor is geschikt voor welke klus

De hamerboor bestaat in meerdere varianten , maar welke moet je nu kiezen voor welke klus? In principe zijn er 4 mogelijkheden om een betonboor als hamerboor te gebruiken.

De normale betonboor kun je als hamerboor gebruiken indien je beschikt over een normale boormachine met hamerstand. Houdt er echter rekening mee dat deze machines meestal niet over veel vermogen beschikken en de boren niet van de beste kwaliteit zijn om te hameren. Wij raden aan om een 4-snijder hamerboor te gebruiken maar deze zijn er niet voor een normale boormachine.

De SDS-plus betonboor met 2 snijkoppen kun je gebruiken als hamerboor in een boormachine met SDS-plus aansluiting. Hoewel dit prima gaat , blijft het wel een 2-snijder hamerboor , dus alleen geschikt voor licht werk in niet al te zwaar beton zonder wapening.

De SDS-plus betonboor met 4 snijkoppen , de zogenaamde 4-snijder is het betere alternatief om als hamerboor te gebruiken in een boormachine met SDS-plus aansluiting. De vier snijkoppen zorgen ervoor dat deze boor ook geschikt is om te boren in gewapend beton.

De SDS-max betonboor met 4 snijkoppen is de beste keuze om te gebruiken als hamerboor. Hiervoor heeft u echter wel een speciale zware boormachine nodig die een SDS-max aansluiting heeft. De boren die wij aanbieden in deze categorie zijn de beste in de markt voor het echte zware werk.

Hamerboor kopen? Boorkopen voor alle boren.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »