De voorraad die aangegeven staat is ook echt op voorraad
Alleen kwaliteitsproducten
Fysieke winkel open van 08.00 - 16.00 uur (ma-vr)
Voor bedrijven en particulier
4,6/5 tm-google
Met welke boor dien je te boren in staal?

Met welke boor dien je te boren in staal?

2 reacties minuten lezen

Wanneer u van plan bent om te boren in staal is het belangrijk om te weten welke boor hiervoor geschikt is. Staal is een soort metaal en om deze reden dient er met een metaalboor geboord te worden. Vaak noemt men, wanneer er in staal geboord wordt, deze boor toch een staalboor. 

Boren in staal met een staalboor

Wanneer iemand een staalboor zoekt, wordt er een metaalboor bedoeld. Helaas is de vraag met welke metaalboor u in staal kunt boren niet zomaar te beantwoorden. Er zijn maar liefst meer dan 2.000 staalsoorten. Ieder staalsoort heeft een ander koolstofgehalte. Een hoger koolstofgehalte in staal maakt het harder en breekbaarder. Is het gehalte lager in het staal, dan wordt deze minder hard en buigzamer. Er wordt van staal gesproken wanneer het koolstofgehalte onder de 2% is, hierboven spreken we van gietijzer. Over het algemeen wordt een HSS geslepen exemplaar gebruikt als staalboor, hieronder gaan we verder in op verschillende soorten staalboren. 

Welke staalboren

Voor staal zijn er dus diverse boren op de markt, allen zijn wel metaalboren. Voor staal met een laag koolstofgehalte raden wij onze hss geslepen metaalboor aan. Wanneer het staal harder is kunt u beter onze titanium gecoate metaalboor aanschaffen, deze boor kan namelijk hogere temperaturen aan. Zijn er stoffen aan het staal toegevoegd om het roestvast te maken? In dit geval spreken we van RVS en dienen er zeer harde cobalt metaalboren gebruikt te worden die zijn gelegeerd met cobalt. Boren in hard metaal gaat dus vaak het best met deze boren. Voordat u aan de slag gaat met boren in staal, is het van groot belang dat u weet met wat voor soort staal u te maken heeft voordat u gaat boren. Zo kunt u de juiste boor aanschaffen, de klus snel klaren en onverwachte kosten voorkomen. Heeft u vragen? Neem contact met ons op en we helpen u graag met het kiezen van de juiste boor.

Staalboor of meerdere staalboren nodig? Boorkopen.nl voor al uw boren.

Alex Leistra Geplaatst op 11/24/2022

Dank u voor uw vraag. Wanneer u op het metaal komt kunt u met een metaalboor door het metaal en dan verder met een betonboor als dat lukt. Lukt dat niet, dan is er nog een mogelijkheid, een 4-snijder betonboor gebruiken, die zijn van veel betere kwaliteit dan een normale betonboor. U heeft dan wel een SDS boormachine nodig.
U vindt ze via deze link: https://www.boorkopen.nl/steen-betonboren/betonboor-4-snijder-sds-plus/
U mag ons ook een mail sturen voor meer info of bellen.

Annet Nikkels Geplaatst op 11/24/2022

Wij willen binnen het stenen kozijn van de achterdeur een rails maken voor gordijn. Met een normale boor kunnen we er niet door. Er zit op die plek staal in de muur. Wat moeten wij gebruiken om toch gaten te kunnen boren?
Vriendelijke groeten,
Annet Nikkels-Kleine

Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0