11,7 mm metaalboor

Filters
1 ProductenPagina 1 van 1
U wilt een 11,7 mm metaalboor kopen? Om het voor u gemakkelijk te maken treft u in dit overzicht alle boren aan waarmee u 11.7mm gaten in metaal kunt boren. Er komen meer boren in aanmerking om in metaal te boren afhankelijk van het soort metaal waarmee u werkt. Omdat u normaal gesproken in iedere categorie afzonderlijk moet zoeken naar de beste boor voor uw klus, staan ze in dit overzicht netjes gerangschikt, in dit geval dus de de HSS geslepen metaalboor.
 

HSS geslepen metaalboor 11,7 mm

De 11,7mm HSS geslepen metaalboor is de goede boor wanneer u wilt boren in metalen waarbij de maatvastheid een grote rol speelt.
 
HSS geslepen metaalboor 11,7 mm
Ook kunt u kijken in het overzicht met alle metaalboren waar u alle varianten kunt vinden. Zoals u ziet is er niet veel keuze wanneer u een metaalboor 11,7 mm zoekt. Deze maat wordt niet veel geproduceerd. Indien u de juiste boor niet kunt vinden, neemt u dan contact met ons op, we kunnen dan samen de beste keuze maken voor uw klus.
 

Kwaliteitsverschil metaalboren

U kunt verschillende kwaliteiten metaalboren/ijzerboren kopen. Gaat u werken met zachte metalen zoals aluminium, lood of zink maar ook kunststof, dan kunt u vaak volstaan met standaard kwaliteit HSS rolgewalste metaalboren. Gaat u werken met hardere metaalsoorten zoals ijzer, staal, koper, RVS of inox dan zijn geslepen metaalboren een betere keus. Deze zijn duurder maar de levensduur bij boren in harde metalen is veel langer en dus zijn ze vaak goedkoper in gebruik. De levensduur van de metaalboor 11,7 mm hangt uiteraard ook af van hoe u er zelf mee omgaat. Laat iedere boor zijn werk doen, ga niet onnodig hard op een boor duwen. De boor kan nu snel breken, wordt onnodig warm en snel bot. Denk ook altijd aan de boorsnelheid, bij hard en dik materiaal dient het toerental van uw boormachine lager te worden ingesteld en er dient goed gekoeld te worden.
 

Uw metaalboor dient gekoeld te worden

Wanneer u een metaal boor wilt kopen voor zacht metaal, dan hoeft u de metaalboor niet te koelen. Als u echter een metaal boor wilt kopen voor dikke of harde materialen dan dient u iedere metaalboor te koelen met koelvloeistof zoals boorolie uit ons assortiment. Op deze manier beschermt u uw metaal boor en metaal tegen beschadiging door te hoge temperaturen en uw metaal boor zal veel langer meegaan dan wanneer u niet koelt. Denk ook altijd aan persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een geschikte veiligheidsbril i.v.m. metaalspaanders die vrijkomen.

Metaalboor 11,7 mm kopen? Boorkopen.nl. Bij ons kunt u ook terecht voor een goede houtboor en betonboor.